Kollagén Facelift koncentrátum 500 ml, 2×500 ml

Haj – Bőr – Köröm – Porc – Izom – Ízület – Csontozat

Leírás

Kollagén Facelift koncentrátum

Kiszerelés: 500 ml, 2×500 ml

A kollagén egy szerkezeti protein, melyből a fehér szövetek épülnek fel, mint pl. a bőr, ínak, porcok, csontok, valamint az összes kötőszövet. A kollagén a testfolyadékot is erősíti, mint pl. a szemgolyó üvegtestét. A kollagén természetes protein, mely a legfőbb alkotóeleme a támasztószövetnek és a kötőszövetnek. A kollagén a testünket összetartó rostos kötőszövet, mely erőt és rugalmasságot biztosít a test különböző szöveteinek és sejtjeinek. Bőrünk 75%-át kollagén alkotja, mely az ínak, kötőszövetek, haj, bőr, izületek, izmok, porcok, és létfontosságú szerveink természetes összetevője.

Amikor testünkben a kollagén mennyisége csökken, egyre gyakrabban jelentkezik tünetként, fáradság, kimerültség, izületi fájdalmak. Ezek olyan jelek, amelyek az életkor növekedésével egyre gyakoribbá válnak. Szerkezeti tulajdonságain kívül a kollagén a növekedés és szinte az összes testszövet megújulásának elsődleges serkentője.A legtöbb öregedéshez kapcsolódó betegség kialakulása szoros összefüggésben áll a rendelkezésre álló kollagén mennyiségének csökkenésével, melynek hatása testünkön is megmutatkozik.

Kollagén és Elasztin

A kollagén mellett az elasztin is a bőr szerkezetének alapvető fehérjéje. A kollagén testvére. A kötőszövetek kollagén- és elasztinrostjai biztosítják a bőr megfelelő mechanikai tulajdonságait. Az öregedés folyamata során a rostokra lipidek rakódnak le, megvastagodnak, vízfelvevő képességük jelentősen csökken, a bőr rugalmatlanná válik. Az elasztint tartalmazó készítmények elősegítik az elasztin újraképződését a bőrben, feszessé, rugalmassá teszik a bőrt. Az elasztin rugalmasságot ad a bőrnek és a szerveknek. Az öregedés és a környezeti tényezők – mint például a nap káros hatása – csökkentik a bőr azon képességét, hogy kollagént és elasztint termeljen, ami a ráncok kialakulásához vezet.

A stria (bőrcsíkok) voltaképp a bőr kötőszövetének szakadása. A kollagén és az elasztin rostok sérülnek a bőrben, ezeket kell regenerálni és folyamatosan rugalmasan tartani (a bőrcsík jelentkezhet fogyással, hízással – terhesség, túlsúly – és beszélhetünk növési csíkokról).

Csipkebogyó (Rosa Canina, erdei rózsa)

A csipkebogyó erősti az immunrendszert, antioxidáns, védi a sejteket a környezeti ártalmaktól, segíti a zsíros ételek emészését, epehajtó, májműködést serkentő. Serkenti a mellékvesék működését, csökkenti a koleszterinszintet, pótolja a szervezet jódszükségletét (a magokat tartalmazó bogyókból főzött tea). Szíverősítő, vízhajtó, enyhe hashajtó. A csipkebogyó nagy mennyiségű C-vitamint, továbbá illó- és zsíros olajokat, cserzőanyagokat, növényi savakat, pektint, poliszacharidokat, antociánokat, flavonoidokat, karotinoidokat, ásványi sókat (magnézium, vas, jód a magvakban található), A-, B1-, K-, P-vitaminokat (rutin) tartalmaz.

Búzacsíra

Magas E-vitamin tartalommal bír. Az E-vitamin egy általános sejtvédő, sejtregeneráló vitamin, mely antioxidáns hatása révén hatástalanítja a szervezetünkben lévő szabad gyököket, megakadályozva, hogy azok beépüljenek sejtjeinkbe, így gátolva azok korai öregedését, rosszindulatú elfajulását.

Aloe vera

A bőrön kívül, a testünk többi hámszövetének is (pl. a belek belső hámszövete, a légcsövek és nemi szervek) hasznára válnak az aloe vera gyógyító tulajdonságai.

Az aloe vera gél különösen hatékony sérült bőr ápolásában, első fokú égési sebek, leégések, kisebb horzsolások kezelésében, övsömörnél fájdalomcsillapító és viszketést gátló hatása miatt használják. A gél antibakteriális hatású hidratálószerként is kiváló, mert a sebet nem szárítja ki. Az aloe vera értágító hatása ezen kívül a vérkeringést is javítja, ezáltal felgyorsítja a hámképződést – így a fagyási sérülések enyhébb eseteiben is gyógyír. A gél antivirális hatása pedig a szemölcsök gyógyulását segíti elő.

Külsőleg kisebb égési sérülésekre, leégésre, vágási sebekre és horzsolásokra, rovarcsípés és -szúrás, kisebb bőrfekélyek, fagyási sebek enyhítésére. Övsömörnél (herpes zoster) fellépő viszketés csillapítására. A gyulladáscsökkentő anyagokban gazdag kocsonyás anyag egy acemannán nevű, rugalmas, zselészerű gélképző poliszacharidot tartalmaz. Ezen kívül kitűnő fájdalom- és duzzadáscsillapító szer, bradykinináz található benne, valamint magnéziumlaktát, amely a viszketést szünteti meg. Az aloe vera hatóanyagai a hajszálereket is tágítják, ezáltal serkentik a véráramlást, s felgyorsítják a seb gyógyulását. Néhány tanulmány beszámol mikróbapusztító hatásáról is.

Adagolás

Naponta 2 x 12,5 ml (adagolókupak van a tetején), étkezés után 1/2 órával, egy pohár vízben elkeverve.

Egy üveg koncentrátum 20 napi adag. A minimum kúra (megelőzés, szinten tartás) 2 üveg, azaz 40 nap.

A komplett kúra ( haj-, bőr-, körömprobléma esetén, izom, ízületek betegségeinél, csontritkulásos tünetek kiegészítő terápiájaként) 5 üveg, azaz 100 nap.

Összetétel

Kollagén
Elasztin
Búzacsíra
Aloe vera
Csipkebogyó

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455