Homoktövis

A homoktövis hatékonyan alkalmazható általános legyengülés esetén, fertőző betegségek és műtétek után hatékony immunrendszer-erősítő, allergiában szenvedők egyik kedvence.

Leírás

Homoktövis

(Hippophae rhamnoides)

Az ezüstfa félék (Elaeagnaceae) családjába tartozik, a tengerpartok homokdűnéin, homoktalajon, folyó- és patakhordalékon növő, kétlaki növény. Termése a narancssárga bogyó.

A homoktövisnek a termését és a levelét és a magból kinyerhető olaját használják gyógyászati célokra. Termése augusztus elejétől szeptember végéig érik be. Dércsípetten édessé válik az amúgy kesernyés, savanykás gyümölcs.
Termése bővelkedik A-, C-, E-vitaminban, de tartalmaz esszenciális zsírsavakat, almasavat, mannitot, zsíros olajakat, flavonoidokat is.

A sok ezer növényi eredetű egészségvédő készítményből Kínában és Kelet-Európában évszázadok óta a Tibetből származó homoktövismag olaját találják a leghatásosabb természetes betegség megelőző szernek.
Csodálatos tulajdonságait száznál több biológiailag aktív összetevőjének köszönheti.

A nyugati orvostudomány a homoktövismag olaj magas százalékú többszörösen telítetlen zsírsavtartalmát tekinti hatásosnak az érelmeszesedés megelőzésében, míg keleten hivatalosan önálló gyógyszernek ismerték el és kiváló eredményességgel alkalmazzák emésztőszervi, fül- orr- gégészeti, hormonális, ideg- és daganatos betegségek gyógyításában. (A. Edelman, 1992. J. Dragomirecki, 1997)

Javítja az emésztőrendszer működését, regenerálja a gyomor nyálkahártyáját, védhet a gyomorfekélyt okozó Helicobacter pylori ellen.

A keleti természetgyógyászatban a női betegségek megelőzésének és kezelésének a leghatásosabb szere.

A homoktövis növeli szervezetünk saját védekezésének hatékonyságát, hámosító és gyulladáscsökkentő hatása miatt segíti a sebgyógyulást, a bőrbetegségek gyógyulását.

Sokan használják meghűléses megbetegedéseknél és reumás ízületi gyulladásnál.

E-vitamin- és esszenciális zsírsavtartalmának köszönhetően jótékony hatással van a száraz, berepedezett bőrre, továbbá véd a káros UV-sugárzástól.

Általános legyengülés, illetve különösen fertőző betegségek és műtétek után jó immunrendszer erősítő, továbbá biztosítja a fertőzés és szennyezés elleni védelmet, bizonyos készítmények hatásosnak bizonyultak az allergiával szemben is.

A máj működését elősegíti: vannak olyan homoktövis-kivonatok amelyek hatására a súlyos májzsugorban szenvedők tünetei rendkívüli módon javultak.

Figyelem!

Nem ajánlatos használni akut epehólyag-gyulladásnál és hasnyálmirigy-megbetegedéseknél.

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455