Hibiszkuszvirág

A hibiszkuszvirág aszkorbinsavban rendkívül gazdag. Belsőleg alkalmazva jó köptető és köhögéscsillapító hatású. Torokgyulladásra is gyakran alkalmazzák.

Leírás

Hibiszkuszvirág

Hibisci flos

Hazánkban általában dézsás növényként tartják. Életerős, bokros növény, eredetileg Ázsia trópusi részeiről származik. A hibiszkuszt leginkább Afrikában termesztik, de Kínából, Mexikóból, Thaiföldről és Szudánból is szállítják. Nem szereti sem a szárazságot, sem a pangó vizet. A világos, széltől védett helyeket kedveli legjobban. A legtöbben csak kedvelt szobanövényként ismerik azt a növény, kevesen tudják csak, hogy egyben gyógynövény is.

A hibiszkusz majdnem minden gyümölcsteában megtalálható, különleges aromája és jótékony hatása miatt, önmagában kellemesen savanykás ízű, szomjoltó tea, ami nagyon jó hatással van az emésztőrendszerre.

Gyógyteákhoz a növény virágszirmokat használják.
A hibiszkuszvirág íze frissítő, savanykás, mert többféle szerves sav (citromsav, hibiszkuszsav, almasav, borkősav) van benne. Aszkorbinsavban (C-vitamin) is gazdag és teája szép vörös színű. Ha azt akarjuk, hogy egy teakeverék frissítő jellegű, szebb színű vagy savanykás ízű legyen, akkor adjunk hozzá hibiszkuszvirágot.

Hibiszkuszvirág tea

A hibiszuszvirágból forrázatot készítünk, különleges aromájú teát/teakeverékeket készíthetünk belőle.

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455