Health First CoQ10 Supreme kapszula 60 db

A sejtek frisseségért, hatékony működéséért a Coenzim Q10 a felelős, míg a rezveratrol a sejtek öregedési folyamatait befolyásolhatja kedvezően.

 

100 mg Q10 és 50 mg rezveratrol kapszulánként!

Leírás

Health First CoQ10 Supreme kapszula

Kiszerelés: 60 db

A Health First CoQ10 Supreme kapszula a japán Tanaka cég Q10 alapanyagából készül.

Coenzim Q10

A koenzim Q10, (CoQ10 és ubikinon néven is ismert), fontos tápanyag, amely a sejtek mitokondriumainak energiatermelő folyamataiban vesz részt. A koenzim Q10 azon képessége, hogy fokozza az energiatermelést, valamint antioxidáns tulajdonságai értékes tápanyaggá teszik a szívizombetegségek és a rák megelőzése és kezelése szempontjából. Tanulmányok bizonyítják, hogy a koenzim Q10 pótlása javítja a szívteljesítményt, segít megelőzni a többszöri szívleállást, csökkenti a magas vérnyomás az angina és kardiomiopáthia (olyan betegség, amely gátolja a szabályos szívösszehúzódást) kockázatát.

A koenzim Q10 különösen előnyös azoknak, akik koszorúér átültetésen estek át, mivel segít megelőzni az oxidatív károsodások okozta műtét utáni komplikációkat. Megterhelő rákterápia (mint a kemoterápia) esetén, a koenzim Q10 erősíti a szívet. A koenzim Q10 pótlása azért szükséges, mert nehéz az elegendő mennyiséget a táplálkozásból felvenni, és ez még nehezebbé válik idős korban.

Rezveratrol

A rezveratrol a szőlőben és vörösborban található természetes vegyület, amely a polifenolok közé tartozik. A szakemberek szerint számos előnyös hatása van az egészségre, többek között segítheti a szívbetegségek megelőzését és lassíthatja az öregedést.

A rezveratrol (resveratrol) növényi eredetű hatóanyag, megtalálható a vörös szőlő héjában, ezáltal többféle vörösborban is, valamint a keserűfűben is (Polygonum cuspidatum). A rezveratrol egy erős antioxidáns hatású polifenol. Antioxidáns hatásánál fogva hozzájárul a káros oxidatív folyamatok, így a sejtek öregedésének gátlásához, emellett pozitív hatással lehet a szénhidrát-zsíranyagcserére is.

Klinikai vizsgálatok és népegészségügyi adatok bizonyítják, a rezveratrol és a bioflavonoidok rákellenes és érrendszerre gyakorolt kedvező hatásait.

Ajánljuk főleg azoknak, akik szívük és érrendszerük egészségét rezveratrol fogyasztással szeretnék támogatni.

A rezveratrol és a francia paradoxon: a 80-as években népegészségügyi adatok alapján nyilvánvalóvá vált, hogy a vérkoleszterin-szinttel arányosan nő a koszorúér-betegségekből eredő (szívinfarktus) halálesetek száma. Ez az összefüggés igaznak bizonyult minden iparosodott országra Franciaország kivételével. Kiderült ugyanis, hogy a franciáknál átlagosan majdnem annyira megemelkedett a vérkoleszterin mint nálunk, de Magyarországon mégis kb. ötször többen halnak meg szívinfarktus következtében, mint Franciaországban. E jelenséget nevezzük francia paradoxonnak.

Hamarosan kiderült, hogy a francia paradoxonért a délfrancia borok tehetők “felelőssé”. Kimutatták, hogy főként a dél-európai borokban található t-rezveratrol a francia paradoxon “hatóanyaga”. Számos állatkísérlet és klinikai vizsgálat igazolta, hogy a rezveratrol valóban (több mint 80%-kal)csökkenti a szívinfarktus előfordulásának esélyét.

Ma már ismert az az élettani mechanizmus, amely a rezveratrol kedvező hatását megmagyarázza: a rezveratrol prekondicionálja a szívizmot: azaz megtanítja a szívet elviselni az infarktust kiváltó (oxigénszegény) állapotot.

Adagolás

Naponta 1 kapszula.

Összetétel

Hatóanyag-tartalom / kapszula

Coenzim Q10 (Ubikinon) 100 mg

Rezveratrol 50 mg

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455