Gotu Kola

A gotu kolát Indiában már 3000 éve használják a sebek gyógyításához, gyenge vízhajtóként, a koncentráció és az éberség javításra, valamint szorongás és stressz ellen is. A távol-keleten depresszió kezelésére, valamint fiatalítóként is használták.

Leírás

Gotu Kola

Centella asiatica

Indiában, Ceylonon (Srí Lankán), Kínában, Indonéziában, Ausztráliában, Óceánia déli részein, Madagaszkáron és Észak-Afrikában honos, évelő növény. Különösen kedveli a trópusi klímát és a nyirkos, iszapos talajt, ám megél sziklás, napos vidékeken is, akár 700 méterre is a tengerszint fölött.
Az ottani lakosok évszázadok óta használják gyógynövényként a legkülönfélébb betegségek esetében.

Kiterjedt alkalmazási lehetőségei

Képes a szervezet energia tartalékait mozgósítani, ezáltal növeli a szellemi és fizikai erőt, legyőzi a stresszhatásokat, javítja a reflexeket. Depressziós tünetek esetében ezért is jól alkalmazható. Az agyszöveteket energetizálja és ezáltal megakadályozza az idegösszeomlásokat. Ezért is nevezik az „agy táplálékának”.
Enyhítheti a magas vérnyomást, csökkenti a szellemi kimerültséget, kivédi az idős kori szenilitást, segíti a szervezetet a különféle toxinok kiürítésében.
Diuretikus hatása révén az enyhébb ödémás panaszok is jól kezelhetők vele.

Külsőleg hatásosan lehet alkalmazni sérülések, sebek kezelésére: gyorsítja a sérült részek hegesedését.
A kutatások bizonyították, hogy a gotu kolának pozítiv hatású a keringési rendszerre. Megkönnyíti a vér áramlását, erősíti az erek és az apró hajszálerek falát. Eredményesen alkalmazták érgyulladás, a végtagok rendellenes zsibbadásának és a láb görcseinek kezelésében is.

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455