Galagonya bogyó

Anginás mellkasi fájdalmak megszüntetésére, magas vérnyomás csökkentésére, szívbetegségben szenvedőknél a szívösszehúzódások hatékonyabbá tételére, ill. szívritmuszavarok (főként az extraszisztolé és a szapora szívverés) megszüntetésére használják.

Leírás

Galagonya bogyó

Crataegi fructus

A galagonya bogyó közvetlenül erősíti a szívizomsejteket, növeli a szívizom munkabírását, teljesítményét, tágítja az ereket, javítja a szívizom vérellátását és a szívösszehúzódások erősségét. (E gyógyhatásnak különösen nagy hasznát veszik az enyhe szívbetegségben szenvedő betegek, akiknek kezelése így nem igényel erősebb gyógyszereket.)

A galagonya bogyó hatóanyagai infarktus után a szívizomzat vérellátását, az ér újraképződését segítik elő, a vérnyomást és pulzusszámot csökkentik, s ezzel együtt fokozzák a szervek és az izmok vérellátását.

A 40 év feletti, keveset mozgó, rendszertelenül táplálkozó, dohányzó, nagy igénybevételnek, erős stresszhatásoknak kitett menedzserek szívműködési zavarainak megelőzésére is kiváló megoldás a naponta fogyasztott galagonyakészítmény.

Szerteágazó hatását a galagonya a benne található nagy mennyiségű flavonoidoknak – ezek közül is a proantocianidin complex oligomereknek (PCO) – is köszönheti, mely vegyületek hatékony antioxidánsok.

Mint számos gyógynövénynél, úgy a galagonyánál is igaz, hogy rövid kúrától nem várhatunk eredményt. Nagyon fontos a tartós, naonkénti alkalmazás, azonban huzamosabb ideig tartó alkalmazása során is teljesen veszélytelen, nem alakul ki hozzászokás, hatóanyaga nem toxikus, s nem halmozódik fel a szervezetben.

Erősíti a szívműködést és a vérkeringést. Szíverősítő hatása nem spontán, hanem fokozatosan áll be. A szívműködést és a szívizmokat erősíti és pozitívan tágítja a szívkoszorúereket. Tekintettel arra, hogy a galagonya más szerek hatását nem befolyásolja negatívan, a tartós egészségmegőrzés érdekében más szerekkel együtt is szedhető.

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455