Fekete nadálytő gyökér

Zúzódások, baleseti és sportsérülések, csonttörés, izom- és ínszalag húzódások, ficamok, rándulások, duzzanatok és véraláfutások kezelésére. Helyi bőrgyulladások, visszérgyulladás esetén a gyulladásos folyamat csökkentésével mérsékli a fájdalmat.

Leírás

Fekete nadálytő gyökér

Symphytum officinale

Népies nevei: forrasztófű, összeforrasztófű, sarkosfű, összeplántálófű, nadálygyökér, madárgyökér, feketegyökér.

A fekete nadálytő gyökér allantoint, pirrolizidin alkaloidokat, 8-10% cseranyagot, nyálkaanyagokat, kolint és rozmaringsavat tartalmaz.

A rozmaringsav gyulladáscsökkentő, de fontosak a növényben található nyákanyagok és csersavak is, amelyek sebtisztító, fertőtlenítő hatásúak.

A gyógyászatban fekete nadálytő gyökerét sokféle célra használják, külsőleg kitűnő hatású fekély, csonttörés, égési sérülés, duzzanat esetén.

Külsőleg gyulladáscsökkentő szerként használják, leggyakrabban ízületi fájdalomra, sportsérülések gyógyítására, zúzódásra, véraláfutás valamint csontkinövés kezelésére. A váll, a könyök, a csukló, a csípő, a térd ízületi fájdalmaira egyaránt alkalmazható.

Alkalmas különféle gerincfájdalmak enyhítésére is.

Csonttörések utáni kezeléseknél hatékonyan alkalmazható, nem véletlen, hogy forrasztófűnek is nevezik: a benne lévő anyagok segítik a csontenyv képződését, szebben és gyorsabban forrnak össze a csontok, ha a gipsz levétele után naponta reggel és este többször bekenjük a törött részt legalább két hétig.

A bőrgyógyászatban furunkulusok, visszérgyulladás esetén használjuk. Kedvező hatása az allantoinnak köszönhető, amely a granulációt és a szövetregenerációt gyorsítja. A hatás kiváltásában a cserzőanyagok is részt vesznek. Az alkaloidok vízben, alkoholban egyaránt kioldódnak.

Fekete nadálytő krém

Rándulás, ficam, zúzódás következtében keletkező duzzanatok, vérömleny kezelésére, reumás fájdalmak enyhítésére.

Fekete nadálytő tinktúra

Hatékony fájdalomcsillapító, alkalmazhatjuk fejfájásnál is, a fájó, lüktető részt háromszor-négyszer be kell dörzsölni. Csonttörések utáni kezelésnél is kiváló.

Meleg pépes pakolás – fekete nadálytő gyökér darából

Segít visszérfekély, reumás izommegvastagodás, köszvényes csomó, daganat, nyaki fájdalom, csonkolt végtag fájása és még a csonthártyagyulladás esetén is.

Figyelem!

Belsőleg nem alkalmazható.

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455