Fekete áfonya

A fekete áfonyának magas a vas és kálium tartalma, kitűnő vértisztító, hatásos vérképző. Szél- és vizelethajtó, megszünteti a bélrendszer hurutos megbetegedéseit. Segíthet vese- és hólyagbántalmak, cukorbetegség, keringési rendellenesség esetén.

Leírás

Fekete áfonya

Vaccinium myrtillus

Elsősorban a látást javítja: az erős fény okozta látászavar vagy a farkasvakság ellen ajánlott, továbbá javítja a szem állapotát a hályog, illetve a makula degeneráció esetében.
Sokféle anyagot tartalmaz, igen magas az ásványi só-, fém- és nyomelem tartalma aminek következtében igen csak sokrétű az alkalmazása a gyógyászatban. Tudományosan is elfogadott a szív- és érrendszeri rendellenességekben meghatározó szerepet betöltött hatása, továbbá a baktériumölő, fertőtlenítő tulajdonsága.
Az áfonya jó vértisztító, ezért gyógyítólag hat az ekcéma, kiütés, pikkelysömör stb. kellemetlen betegségekre. Keringésjavító hatása miatt érdemes kipróbálni visszeres láb esetén és aranyeres fájdalmakra is. Erősíti az immunrendszert és jelentősen késlelteti az öregedési folyamatokat.

Glaukóma

A fekete áfonya kivonat fogyasztása jelentős védelmet nyújthat a glaukóma fejlődése ellen köszönhetően a kollagént erősítő és antioxidáns hatásának. Az öregedő szemszövet sérülékenysége és gyengülése okozhatja a szem belső nyomásának növekedését és a periférikus látás elvesztését glaukóma esetén.

Szürkehályog

A fekete áfonya antocianidin terápiás lehetőséget nyújthat a szürke hályog terápiás kezelésében is. A klinikai kísérlet, amelyikben fekete áfonya kivonatot (180 mg 25%-os antocianidin tartalommal, kétszer naponta) és E-vitamint adtak, bizonyították, hogy 50 esetben 48-nál lassította a hályog képződését azoknál, akiknél öregkori szürke hályog alakult ki.

Keringési rendellenességek

A fekete áfonya kivonat javítja a mikrokeringést, az érrendszer áteresztőképességének csökkenését, az érrendszer tónusának és a vérkeringésnek javulását. Az embereken végzett klinikai vizsgálatok hasonló eredményt mutattak.
15 polineuritises (több ideg egyidejű gyulladása, ami periférikus keringési elégtelenséggel jár) páciensnek napi 480 mg fekete áfonya kivonatot adtak, jelentős javulást jegyeztek fel a mikrokeringésükben. Egy másik tanulmánynál, ugyanezt az adagot 47 különböző vénás betegségekben szenvedő betegeknek adták.
Az eredmény csökkentette a hajszálerekben az áramlást, ezzel megszüntette a mikropangásokat és a vénás pangást a lábakban.

Cukorbetegség

A fekete áfonya leveléből készült főzetet régóta használják a népi gyógyászatban, mint vércukorszint csökkentő szert. Ezt a hatást az antocianidinnek tulajdonították, mint kétségtelenül a legaktívabb alacsony vércukorszintet okozó vegyület. Továbbá az antocianidin erősíti a kollagén sérülésekkel szembeni ellenállóképességét, stabilizálja hajszálerek áteresztőképességét és akadályozza a sorbitol felhalmozódását, ily módon növeli a védelmet a diabétesz keringési- és neurológiai tüneteivel szemben.

Egyéb hatások

A fekete áfonya kivonat gyulladáscsökkentő hatású, sőt jól használható a reumatoid arthritis kezelése során is.
Menstruációs zavarokkal küzdő nők 115 mg antocianidint kaptak naponta 3 napig a menstruáció előtt és alatt. Csökkenést tapasztaltak a medencetájéki rész fájdalmának mértékében, a tejmirigyek növekedésében, az émelygésben és az alsó comb feszülésében.
Erős hatást mutatott a trombociták összetapadásának gátlásában, emberekkel végzett kísérletek esetén, amikor naponta 480 mg kivonatot kaptak 30-60 napon keresztül.

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455