EzerJóFű Medveszőlőlevél tinktúra 50 ml

A Medveszőlőlevél tinktúra húgyúti fertőtlenítőként a húgyúti fertőzések (hólyaghurut, húgycsőgyulladás) kezelésére ajánlott.

Leírás

EzerJóFű Medveszőlőlevél tinktúra

Kiszerelés: 50 ml

A Medveszőlőlevél tinktúra arbutin és metil-arbutin hatóanyagai mellett tartalmaz még cserzőanyagokat, flavonoidokat és iridoidokat is.

A medveszőlőről egy kicsit bővebben…

A gyógynövény neve onnan származik, hogy termését a medvék nagyon kedveli. 
Az észak-amerikai indiánok termését és levelét élelmiszerként fogyasztották, a levelet pipadohányként is füstölték. Más, kedvelt gyógynövényekkel ellentétben, a medveszőlőre csak a 18. század közepén figyeltek fel az orvosok.

A hangafélék (Ericaceae) családjába tartozik, havasok lejtőin, sziklás hegységeken előforduló örökzöld törpecserje. Bőrnemű levelei visszás tojásdad alakúak, örökzöldek. Fürtökbe csoportosuló kicsi, fehér és rózsaszínű virága, piros áfonyára emlékeztető élénkpiros bogyótermése van.

A medveszőlő antibakteriális hatása arbutin tartalmának köszönhető, amelyből a lúgos vegyhatású közegben  szabadul fel a tulajdonképpeni hatóanyag, a hidrokinon. Hatása tehát a vizelet lúgosságától függ. Ezért a kezelés során szigorú lúgosító diétát kell tartani: friss gyümölcsöt és zöldséget tetszés szerint fogyaszthatunk, húst és tejterméket lehetőleg egyáltalán nem, vagy csak minimális mennyiségben.  A lúgos vizeletet hosszú távon érhetjük el a növényi táplálékot tartalmazó diétával, a hólyaghurut ill. más húgyúti fertőzés azonban akut betegség. A vizeletet tehát a lehető leggyorsabban kell lúgossá tennünk. Ezt úgy érhetjük el, hogy a teához fél teáskanál vagy késhegynyi nátrium-hidrogénkarbonátot (szódabikarbónát) adunk. A kezelés alatt bő folyadékbevitel is szükséges.

A Medveszőlőlevél tinktúra alkalmazása

4 x 20 vagy 4 x 40 csepp lehetőleg magában, reggeli és ebéd előtt valamint közvetlen lefekvés előtt!

Összetétel

Medveszőlőlevél, alkohol (40%), KoMiTo rendezett víz.

Figyelem!

Terhes és szoptató nők, illetve 12 évnél fiatalabb gyermekek számára nem ajánlott! A tannin túlzott mennyisége némelyeknél hányingert okozhat. Az előírások szerint a kezelés nem tarthat tovább egy hétnél, és évente legfeljebb 5 kúrát szabad tartani.

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455