Energy Organic Matcha por 100 g

Energy Organic Matcha Zöld tea por

Leírás

Energy Organic Matcha por

Kiszerelés: 100 g

A zöld tea jótékony hatásai már több ezer éve ismertek, ám ha létezik a Földön egy olyan zöldtea-fajta, amely kitűnik
a többi közül, amely valódi legenda, akkor az kétségtelenül a Matcha tea!

Valamikor régen a buddhista szerzetesek és a császári udvar rituális szertartásainak egyik legbecsesebb teája volt.
A japán elit és a szamurájok által alapított zen szertartások közkedvelt teájává vált, és a teaceremóniák révén igyekezett
harmóniát és békét teremteni a japánok akkori háborgó világában.

A valóban jó minőségű Matcha tea előállítása napjainkban ötvözi a titokzatosság, a hagyományos eljárások, a kézimunka és a pontos technológia elemeit. A világ valamennyi teatermesztője közül az elit japán növénytermesztők alkalmazzák a legigényesebb termelési és előállítási eljárásokat.
A Matcha speciális árnyékolási technikával termesztett teacserjéből származik. A teacserje ültetvényeket 4 héttel a betakarítás előtt hatalmas ponyvákkal leárnyékolják, kirekesztve a természetes fény akár 90%-át. A növények biológiailag fontos anyagok intenzív termelésével próbálják kompenzálni a fény hiányát.

A növényt május elején szüretelik. A tea leveleit kézzel szakítják le a növényről, majd azonnal feldolgozzák. Először vízgőzzel kezelik, hogy megakadályozzák az erjedést és megőrizzék a hatóanyag-tartalmat. A teát ebben a fázisban Anachának nevezik (szó szerinti fordításban nyers tea).
A következő fázis az osztályozás, ekkor a legjobb minőségű leveleket válogatják ki. Fontos a szín, az íz és az illat is. Ezzel a lépéssel nemcsak a tea minőségét, hanem tartósságát is biztosítják.Az utolsó, egyben legnehezebb lépés a levélszár és a levélerezet eltávolítása oly módon, hogy csak a mezofillumnak nevezett rész – a teacserje legpuhább és legtisztább növényhúsa – maradjon meg. Később egyenlő részekre vágják, így jön létre a Tenchának nevezett tea.
A legutolsó, igazán fenséges lépés az őrlés, ez hagyományos gránitmalmokban történik. Itt igen finom porrá őrlik a Tenchát, és e fázist követően már Matchának nevezik. A teaőrlemény egyetlen szeme mindössze 5-10 mikron nagyságú (egy mikrona milliméter ezred része). Ez a teapor olyannyira lágy és koncentrált, hogy szó szerint szétolvad a szájban.A Matcha tea kivételes hatása nemcsak a különleges árnyalási technika révén létrejött, egyedülálló hatóanyagoknak, hanem azok hatalmas koncentrációjának is köszönhető.

MI TESZI ENNYIRE KÜLÖNLEGESSÉ EZT A TEÁT?

– A Matcha a legjobb minőségű és a leghatékonyabb zöld tea a világon. Előállítása során nincs erjedés, és a végtermékben nincs színező- vagy adalékanyag, tartósítószer.
– Különleges árnyékolási technikával termesztik. Egyedülálló antioxidáns hatóanyagai a katechinek, melyek közel
60%-a EGCG. Ez a fajta katechin jelentősen felgyorsítja az anyagcserét.
– Nem szükséges áztatni, hanem erős, koncentrált formájában kell használni.
– Egyetlen adag Matcha teában annyi tápanyag van, mint 10 csésze általánosan ismert zöld teában.
– Megnyugtatja az elmét, felfrissíti a lelket, javítja a memóriát és a hangulatot. Természetes nyugtató és szorongásoldó hatású l-teanin aminosavban gazdag.
– Cukorbetegeknek kifejezetten ajánlott, segít csökkenteni a vércukorszintet. Cukrot nem tartalmaz, glikémiás indexe nulla.
– Az emberi szervezet a Matcha segítségével négyszer gyorsabban égeti el a zsírokat.

Adagolás

Felnőtteknek napi 1/2 – 1 teáskanál teapor 2 dl – 1 l 65° vízben elkeverve. 3 év alatti gyermekeknek nem ajánlott.

Összetétel

100% Matcha tea őrlemény

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455