Energy Kanadai Tőzegáfonya por 100 g

Az organikus tőzegáfonya por kiváló gyulladásgátló – húgyúti fertőzések esetén. Nőknek és férfiaknak egyaránt ajánlott.

Leírás

Energy Kanadai Tőzegáfonya por

Kiszerelés: 100 g

Energy Organic Cranberry power

Kanadai Tőzegáfonya por

Szárított áfonyakivonatot tartalmaz, melynek energiája és tisztasága a kanadai tavakból ered.

A gyümölcsöt, amelyből a kivonatot nyerik, a biogazdálkodás szigorú szabályainak megfelelően termesztik. Minden száz grammnyi Energy Kanadai Tőzegáfonya por által 70 g tiszta áfonyakivonathoz jutunk. Ez sokkal több, mint amennyit az általában kapható termékekben található. A  jobb oldhatóság érdekében pedig a készítmény biominőségű akáckivonatot is tartalmaz.

Az áfonyakivonatot tartalmazó készítményeket elsősorban a húgyúti fertőzések tüneteinek csillapítására használjuk.

A húgyúti gyulladás férfiak körében ritkább, rendszerint idősebb korban fordul elő, és általában a húgyhólyagban felgyülemlett vizelet elégtelen elvezetésével áll összefüggésben.

A húgyhólyaggyulladás, amit az esetek 85%-ában az Escherichia coli (röviden E. coli) baktérium okoz, általában vizeletürítés során érzett égő érzésben vagy fájdalomban, kellemetlen vizelési ingerben, alhasi fájdalomban, és akut fázisban véres vizeletben nyilvánulhat meg. A gyulladás bizonyos esetekben krónikussá vagy visszatérővé válhat.

Az áfonya pozitív biológiai hatása a gyümölcs héjában és húsában található polifenoloknak köszönhető: arbutin, metil-arbutin, tanninok (katechin, epikatechin), flavonoidok, triterpének és szerves savak. Ezen kívül kálium, magnézium, kalcium, foszfor, C- és A-vitamin gazdag forrása is egyben. Kulcsfontosságú hatóanyagai a proantocianidinek (PAC), amelyek megakadályozzák bizonyos típusú baktériumok, köztük az E. coli baktérium megtapadását a húgyutak falán.

Képzeljünk maguk elé egy sűrű tépőzárat. Ha a horgos oldalára papírlapot teszünk, a hurkos oldala képtelen lesz ezen megtapadni, és a tépőzár nem fog működni. Ugyanilyen elven hat az áfonya is, megakadályozza, hogy a baktériumok megüljenek a nyálkahártyákon. Így azok egyszerűen „kiúsznak” a szervezetből anélkül, hogy gyulladást generálnának. Hasonló mechanizmussal működik az áfonya a szájüregben vagy a gyomorban is. Gátolhatja a gyomorfekélyt okozó baktériumok megtapadását a nyálkahártyákon.

Az tőzegáfonya kiválóan kombinálható az Energy Probiosan-nal és az Energy Probiosan Inovum-mal.  A probiotikus kultúrák szinergikus hatása megerősíti az immunrendszert, és felgyorsítja, illetve elmélyíti az áfonya hatásait. Univerzális választás lehet továbbá az Energy Grepofit készítmények, melyek remekül alkalmazhatók a különféle fertőzésekben.

Adagolás

Naponta 1 teáskanálnyi por 1-3x.

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455