Energy Kanadai Tőzegáfonya olaj 30 ml

Az organikus tőzegáfonya magjaiból hidegen sajtolt olaj kiváló gyulladásgátló – húgyúti fertőzések esetén. Nőknek és férfiaknak egyaránt ajánlott.

Leírás

Energy Kanadai Tőzegáfonya olaj

Kiszerelés: 30 ml

Energy Organic Cranberry oil

Kanadai Tőzegáfonya olaj

Az áfonyakivonatot tartalmazó készítményeket elsősorban a húgyúti fertőzések tüneteinek csillapítására használjuk.

A húgyúti gyulladás férfiak körében ritkább, rendszerint idősebb korban fordul elő, és általában a húgyhólyagban felgyülemlett vizelet elégtelen elvezetésével áll összefüggésben.

A húgyhólyaggyulladás, amit az esetek 85%-ában az Escherichia coli (röviden E. coli) baktérium okoz, általában vizeletürítés során érzett égő érzésben vagy fájdalomban, kellemetlen vizelési ingerben, alhasi fájdalomban, és akut fázisban véres vizeletben nyilvánulhat meg. A gyulladás bizonyos esetekben krónikussá vagy visszatérővé válhat.

Az áfonya pozitív biológiai hatása a gyümölcs héjában és húsában található polifenoloknak köszönhető: arbutin, metil-arbutin, tanninok (katechin, epikatechin), flavonoidok, triterpének és szerves savak. Ezen kívül kálium, magnézium, kalcium, foszfor, C- és A-vitamin gazdag forrása is egyben. Kulcsfontosságú hatóanyagai a proantocianidinek (PAC), amelyek megakadályozzák bizonyos típusú baktériumok, köztük az E. coli baktérium megtapadását a húgyutak falán.

Képzeljünk maguk elé egy sűrű tépőzárat. Ha a horgos oldalára papírlapot teszünk, a hurkos oldala képtelen lesz ezen megtapadni, és a tépőzár nem fog működni. Ugyanilyen elven hat az áfonya is, megakadályozza, hogy a baktériumok megüljenek a nyálkahártyákon. Így azok egyszerűen „kiúsznak” a szervezetből anélkül, hogy gyulladást generálnának. Hasonló mechanizmussal működik az áfonya a szájüregben vagy a gyomorban is. Gátolhatja a gyomorfekélyt okozó baktériumok megtapadását a nyálkahártyákon.

Az tőzegáfonya kiválóan kombinálható az Energy Probiosan-nal és az Energy Probiosan Inovum-mal.  A probiotikus kultúrák szinergikus hatása megerősíti az immunrendszert, és felgyorsítja, illetve elmélyíti az áfonya hatásait. Univerzális választás lehet továbbá az Energy Grepofit készítmények, melyek remekül alkalmazhatók a különféle fertőzésekben.

Az áfonya terméseiből nem csak hatékony kivonat, hanem magjaiból hidegen sajtolt olaj is nyerhető. Ennek kiváló tulajdonságai segítenek visszaadni, illetve megőrizni a bőr szépségét és egészségét. Omega 3-6-9 zsírsavtartalmának köszönhetően tökéletesen beszívódik a bőrbe, amelyet azonnal hidratál, míg magas fitoszterol tartalma segít megelőzni a bőr öregedését, és megújítja annak természetes tulajdonságait.

Az olaj tokoferol és tokotrienol formájában erős antioxidáns hatású, természetes E-vitaminban is gazdag, így óvja a bőrt a negatív környezeti hatásoktól, az UV-sugárzást is beleértve.

Az áfonya húgyúti megbetegedések során kiválóan bevethető gyulladásgátló hatásai tehát a bőr esetében is ugyanolyan fantasztikusak. Felszámolják a gyulladt gócokat, regenerálják a bőr szerkezetét és visszaadják eredeti erejét.

Adagolás

Naponta 2-7 csepp 1-3x.

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455