Emuolaj 50 ml

4 390 Ft

Tiszta emuolaj

Emu oil

Leírás

Emuolaj

Kiszerelés: 50 ml

A tiszta emuolaj belsőleg és külsőleg egyaránt használható!

Az emuolaj az emu hátán lévő és a testét körülvevő vastag zsírrétegből kiolvasztott, többszörösen leszűrt, tiszta olaj. Egy 14-16 hónapos, körülbelül 38-45 kg tömegű madártól 5-10 kg zsír várható.

A szagtalan olaj színe az áttetszőtől a mély sárgáig változhat, attól függően, hogy mi volt a domináns komponens az állat takarmányában. (Pl. a kukorica sárgítja az emu zsírját, így olaját is.)

Az emu olajának gyulladáscsökkentő, hatásos és gyors sebkezelő tulajdonságát már az ausztrál őslakosok is ismerték és évezredek óta használták. Pl. fájdalmaik enyhítésére a frissen elejtett emu bőrébe bugyolálták magukat úgy, hogy a zsíros oldala érintkezzen bőrükkel, így a nap melege felolvasztotta a zsírt, amely felszívódva bőrükbe, enyhítette panaszaikat.

Ma már természetesen nem ilyen módszerekkel történik az emu olaj kinyerése. Több ausztrál és amerikai kutatás is igazolta, amit az ausztrál őslakosok már évezredek óta tudnak: az emu olaj gyulladáscsökkentő és kiváló hidratáló hatású. Nem tömíti el a bőr pórusait, könnyen felszívódik. Hatékonyan lehet vele kezelni az égési sérüléseket, sebeket, az arthritist és halványítja a hegeket is.

Ausztrál kórházak égési sérülések gyógyítására is alkalmazzák, hiszen megfigyelték, hogy az emuolaj alkalmazása elősegíti a gyorsabb szövetképződést, enyhíti az égésből eredő fájdalmakat.

Az emuolaj serkenti a bőr növekedését és növeli a bőr vastagságát, így az idős korban oly jellemző bőr elvékonyodásával szemben is bizonyított, miközben hidratálja a bőrt és segíti rugalmasságának megőrzésében.

Az emu olaja gazdag omega-3-6 és -9 zsírsavakban, amely kapcsán az USA-ban már a halolaj tartalmú étrend-kiegészítők kiváltójaként is gondolnak rá, hiszen – a halolajjal ellentétben – az emu olajtól nem lesz kellemetlen illata a használónak.

Az emuolaj fent felsorolt tulajdonságai mellett az ún. transzdermális tulajdonsága miatt is figyelemreméltó: a mesterséges ásványi olajokkal ellentétben, amelyeknek nagy a molekulaszerkezetük, az emu olaj külsőleg alkalmazva eljut a véráramba, ízületekbe, izmokba. Amerikai orvosok nagyon rövid idő alatt látványos eredményt értek el a sebek gyógyításában azáltal, hogy a transzdermális tulajdonsággal bíró emu olajat ötvözték gyógyszerekkel.

Az emuolaj nemcsak a humán orvoslás terén bizonyított: egyes amerikai állatorvosok kutyák és lovak sebeinek, sérüléseinek kezelésére is alkalmaznak emuolajat.

Az emuolaj nemcsak kozmetikai célokra, hanem például főzéshez, sütéshez is kiváló.

Az emuolaj tisztán szűrt formában, de szappanok, krémek, tusfürdők, samponok alapanyagául is szolgál.

(Forrás: https://www.magyaremu.hu/az-emu/emutermekek/emuolaj/)

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455