Édesgyökér

Az édesgyökér antibakteriális, gyulladáscsökkentő, görcsoldó. Mérsékli a gyomorfekély okozta fájdalmat. Enyhíti a húgyúti bántalmakat. Jó nyálkaoldó és köptető hatása következtében csökkenti a meghűlés okozta légúti pangást. 

Leírás

Édesgyökér

Glycyrrhiza glabra

A növény gyökérzetét használják gyógyászati célokra, amelynek gyűjtési ideje: október-április. A gyökeret alaposan meg kell tisztítani.

Az édesgyökér egyik fő hatóanyaga a glabridin nevű flavonoid, amely biztosítja az optimális zsíranyagcserét, támogatja a zsírsavak lebontását. Megfelelő étrend és testmozgás biztosításával segít az egészséges testzsír összetétel fenntartásában.

Az édesgyökér tartalmaz továbbá glicirrhizint, kumarinokat, szterolokat és cukrot.

Édesgyökér tea

Csészénként 1-1,5 teáskanálnyi drogot forrásban lévő vízzel leöntünk, 15 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. A nyálkatartalom mennyiségének megőrzéséhez célszerű azonban a földfelszín alatti részeket hideg vízzel felönteni és csak rövid ideig főzni. Naponta háromszor étkezések után fogyasztandó egy csészényi tea. Kezelési idő 1-2 hét. Légúti hurutok esetén kiváló gyógyír.

Figyelem!

Általában a hosszan tartó, illetve nagy dózisban való használatkor a vérnyomás emelkedéséről számolnak be, ezért alkalmazása nem javasolt magas vérnyomás, veseelégtelenség, májbetegség, káliumhiány esetén és terhesség alatt.
A szteroidhatás miatt, orvosi ellenőrzés mellett is csak maximálisan 6 hétig megengedett a használata.

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455