Echinacea

Az echinacea az egyik leghatékonyabb általános immunerősítő gyógynövényünk, antibakteriális és vírusellenes hatású.

Leírás

Echinacea – Bíbor kasvirág

Echinaceae Purp. Radix

1978-ban (Planta Medica) közölt kísérlet arról számolt be hogy az echinacea kivonata a herpesz és az influenza vírusát is elpusztította. Általánosságban igaz, hogy fertőző vírusos és bakteriális (húgyúti, légúti, vagy egyéb) betegségek kezelésénél várható, hogy a betegség lefolyása könnyebb, kezelése pedig sikeresebb lesz, a szövődményveszély is csökkenni fog, ha a beteg kasvirág gyökér készítményt fogyaszt.

Ajánlható minden olyan esetben, amikor a szervezet védekező mechanizmusa meggyengült vagy nagyobb megterhelést kap. Allergia ellenes kúrákban is rendszeresen alkalmazzák.

1972-ben (Journal of Medical Chemistry) szaklapban közöltek először olyan kutatási eredményt, miszerint a gyökér kivonata patkányokban meggátolta a daganatok növekedését. Klinikailag igazolt, hogy segíti a kemoterápiás kezelés után az immunrendszer normalizálódását is. A tudomány jelenlegi állása szerint kivonatként a leghatásosabb.

A bíbor kasvirág hasznos lehet egyéb gyakran kiújuló betegségek leküzdésére, mint például az afta, a húgyúti fertőzések vagy a középfülgyulladás, bakteriális fertőzésre, nőknél fehérfolyásra, herpeszre (nemi herpeszre, ajakherpeszre és övsömörre egyaránt). Hörghurutra vagy arcüreggyulladásra is alkalmazzák.

Echinacea tinktúra

Egy dl kb. 50 fokos, jó minőségű pálinkában 2 nagy evőkanál kasvirág gyökeret két hét hétig áztatunk, majd leszűrjük. Megelőzésre egy deci vízben reggel és este 5-10 cseppet fogyaszthat folyamatosan, megszakítás nélkül. Betegség esetén a napi adag 3×15-20 csepp is lehet.

Bíbor kasvirág tea

Két evőkanál kasvirág gyökérből és egy liter vízből forrázatot készítünk. 20 percig lefedve állni hagyjuk. Egész nap iszogatva igen hatásos.

Figyelem!

Autoimmun betegek, gyermekek (a homeopátiás szer alkalmazható gyermekeknél), áldott állapotban lévő és szoptatós kismamák részére a kasvirág alkalmazása nem ajánlott.

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455