Dr. Steinberger Bio Gránátalmalé 330 ml

Dr. Steinberger Bio Gránátalmalé – a gránátalma hatóanyagai antioxidáns tulajdonságuk révén védenek az oxidatív stressz sejtkárosító hatásától, támogatva az immunrendszer munkáját.

Leírás

Dr. Steinberger Bio Gránátalmalé

Kiszerelés: 330 ml

A Dr. Steinberger Bio Gránátalmalé 100%-os lé (direktlé), nem sűrítményből, koncentrátumból készül.

„A gránátalma fán termő, jellegzetesen fanyar ízű, kellemes gyümölcs. Tápértékét már az ősi kultúrák is felismerték és széles körben alkalmazták.
A gránátalma természetes forrásból származó antioxidánsokat tartalmaz, amelyek támogatják az immunrendszert.

Az utóbbi évek intenzív kutatásainak köszönhetően bebizonyosodott, hogy a gránátalma gyümölcs leve, még inkább kivonata lassítja az ateroszklerózis előrehaladását, csökkenti a következményként kialakuló érkárosodásokat és további kardiovaszkuláris kockázatokat.

Hatását jelentős polifenol, C-vitamin és pektin tartalmának köszönheti. Kiemelt jelentőségűek közülük a fenoloidok csoportjába tartozó antociánok és rokon szerkezetű procianidinek.
Ezek a vegyületek megőrzik, illetve javítják az erek rugalmasságát, segítik fenntartani az ér legbelső sejtrétegének egészséges működését, csökkentik a szabadgyökök okozta krónikus betegségek kialakulásának valószínűségét. Antioxidáns hatásuk modellkísérletekben meghaladta más jól ismert növényi készítmények (vörösbor, zöld tea) aktivitását.

Kéthetes gránátalma készítmény fogyasztása jelentősen gátolta a lipidperoxidációt, javította a plazma antioxidáns kapacitását és különösen előnyösen befolyásolta a védő koleszterin (HDL) szintet és a vérlemezke aggregációra való hajlamot, segítette fenntartani az egészséges állapotra jellemző vérnyomás értékeket.

A gránátalma hatóanyagok ugyancsak antioxidáns tulajdonságuk révén védenek az oxidatív stressz sejtkárosító hatásától támogatva az immunrendszer munkáját és segíthetik a normál sejtosztódást.”

(Forrás: Prof. Dr. Kéry Ágnes)

A gránátalma hatása a népgyógyászati adatok alapján

A Perzsiában őshonos gránátalma a legősibb gyümölcsök egyike. Szimbolikája rendkívül gazdag és utal a gyógyászatban betöltött szerepére is. Különböző kultúrákban a halhatatlanság, a sokoldalúság, az örök termékenység, a kimeríthetetlen bőség, a tavasz, a megújhodás a regeneráció jelképe. Az Ayurveda gyógyászat szerint a gránátalma fa egy „egész patikával” felér. Általában nyersen fogyasztják a gyümölcsöt, melynek ehető része (a teljes gyümölcs fele) 80% gyümölcslét és 20% magot tartalmaz. Levéből gyakran készítenek italokat; a Közel-Kelet egyes területein levesek, az Antillákon változatos ételek alapanyaga.

Összetétel

100% Bio gránátalmalé

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455