dr._chen_charan_tea_filteres_20_db

Dr. Chen Charan tea filteres 20 db

Kínában a leghatékonyabb természetes szerként tartják számon cukorbetegség ellen, mert csökkenti és stabilizálja a vércukorszintet, különösen a 2-es típusú cukorbetegségnél, ezen kívül csökkenti a koleszterinszintet és vértisztító is.

Termékleírás

Dr. Chen Charan tea filteres

Kiszerelés: 20 db

A charanteát, azaz a balzsamkörtét vagy keserű dinnyét évszázadok óta használják, mind a hagyományos kínai orvoslásban, mind az indiai Ayurvéda-gyógyászatban, méregtelenítésre és az anyagcsere problémák kezelésére. A mediterrán területeken a napszúrás elleni hatása miatt kedvelik. Modern kutatások kimutatták, hogy hatóanyagai vértisztító, illetve koleszterinszint- és vércukorszint-stabilizáló, illetve csökkentő hatással is rendelkeznek.
Mint minden természetes hatású alapanyagot, hagyni kell, hogy ez a gyógytea is kifejtse hatását. A charantea-nál ez az idő a tapasztalatok szerint 2-4 hét, de lehetséges hogy ez a hatás előbb vagy később jelentkezik.
A tapasztalatok szerint nagyon jó hatással van a szövődményekre is.

A charantea csak nemrég lett nagyon keresett, s ez az azzal magyarázható, hogy egy különleges eljárással sikerült a növény dehidrálása a hatóanyagok teljes megmaradása mellett és ezáltal a keserű íze is jelentősen mérséklődött. A növény gyümölcséből és magvaiból készített charantea teljesen koffeinmentes és így egész napos fogyasztásra alkalmas.
A kutatások egyértelműen bebizonyították, hogy a Momordica Charantia értékes hatóanyagokat tartalmaz, ezek közül is külön kiemeli az inzulinhoz hasonló peptidet, glycosidát és az alkaloid momordicint. Ezek a kombinációjának köszönhető a növény kiváló vércukor csökkentő és vértisztító hatása.
Mivel a cukorbetegség egy anyagcsere probléma, így a charantea-val egyidejűleg az anyagcserét és a koleszterinszintet is rendben lehet tartani.
Teának elkészítve rendkívül kellemes ízű ital, mely hatékony kiegészítője lehet a gyógyszeres kezelésnek. Ilyenkor sem szabad azonban abbahagyni az orvos által felírt gyógyszerek szedését, illetve a rendszeres vércukorszint ellenőrzést. Inkább figyeljünk oda mindennapi étkezésünkre.

Elkészítés

1. változat: Tegyünk 2 filtert 1 liter forrásban lévő vízhez, gyengén forraljuk mintegy 4 percen át, majd vegyük el a tűzhelyről.
2. változat: 2 filtert forrázzunk le kb. 1 liter vízzel és hagyjuk állni 5-10 percig.
Legjobb, ha már reggel elkészítjük a napi, kb. 1 liternyi mennyiséget. Ezt az italmennyiséget osszuk el egész napra, és étkezések után fogyasszuk.

Összetétel

Momordica charantia növény termése és magja.

Figyelem!

Gyermekeknek és terhes anyáknak nem ajánlott!

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455