Dr. Chen Charan tea 20 filter

Kínában az egyik leghatékonyabb természetes szerként tartják számon cukorbetegség esetén.

Leírás

Dr. Chen Charan tea

Kiszerelés: 20 filter

A charan teát, azaz a balzsamkörtét vagy keserű dinnyét évszázadok óta használják, mind a hagyományos kínai orvoslásban, mind az indiai ayurveda gyógyászatban, méregtelenítésre és az anyagcsere problémák kezelésére. Modern kutatások kimutatták, hogy hatóanyagai vértisztító, koleszterinszint és vércukorszint stabilizáló, ill. csökkentő hatással is rendelkeznek.

Mint minden természetes hatású alapanyagot, hagyni kell, hogy ez a gyógytea is kifejtse hatását. A charan teanál ez az idő a tapasztalatok szerint 2-4 hét, de lehetséges hogy ez a hatás előbb vagy később jelentkezik.

A charan tea csak nemrég lett nagyon keresett, s ez az azzal magyarázható, hogy egy különleges eljárással sikerült a növény dehidrálása a hatóanyagok teljes megmaradása mellett és ezáltal a keserű íze is jelentősen mérséklődött. A növény gyümölcséből és magvaiból készített charantea teljesen koffeinmentes és így egész napos fogyasztásra alkalmas.

A kutatások egyértelműen bebizonyították, hogy a Momordica Charantia értékes hatóanyagokat tartalmaz, ezek közül is külön kiemeli az inzulinhoz hasonló peptidet, glycosidát és az alkaloid momordicint. Ezek a kombinációjának köszönhető a növény kiváló vércukor csökkentő és vértisztító hatása.

Mivel a cukorbetegség egy anyagcsere probléma, így a charan tea-val egyidejűleg az anyagcserét és a koleszterinszintet is rendben lehet tartani.

Teának elkészítve rendkívül kellemes ízű ital, mely hatékony kiegészítője lehet a gyógyszeres kezelésnek. Ilyenkor sem szabad azonban abbahagyni az orvos által felírt gyógyszerek szedését, illetve a rendszeres vércukorszint ellenőrzést. Inkább figyeljünk oda mindennapi étkezésünkre.

Elkészítés

1. változat: Tegyünk 2 filtert 1 liter forrásban lévő vízhez, gyengén forraljuk mintegy 4 percen át, majd vegyük el a tűzhelyről.

2. változat: 2 filtert forrázzunk le kb. 1 liter vízzel és hagyjuk állni 5-10 percig.
Legjobb, ha már reggel elkészítjük a napi, kb. 1 liternyi mennyiséget. Ezt az italmennyiséget osszuk el egész napra, és étkezések után fogyasszuk.

Összetétel

Momordica charantia növény termése és magja.

Figyelem!

Gyermekeknek és terhes anyáknak nem ajánlott!

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455