Dabur Vatika sampon argán olajjal 400 ml

Marokkói argán olajat, olíva olajat, aloe vera-t tartalmazó ápoló sampon a selymes tapintású, csillogó hajért.

Hidratálja, puhítja még a száraz, hullámos kezelhetetlen hajat is!

Leírás

Dabur Vatika sampon argán olajjal

Kiszerelés: 400 ml

A Vatika Naturals hajápoló család új tagja, az argán olaj egyedülálló tulajdonságait egyesíti ebben a prémium samponban. A sivatag folyékony aranyaként nevezett marokkói argán olajat a marokkói nők már évezredek óta használják szépségük megőrzése érdekében. Testüket nemcsak tetőtől talpig gondozták az olaj tápláló erejével, de a mindennapok ételeibe is belecsempészték az olaját, ezzel is táplálva önmagukat és családjukat.

Az argán olaj természetes antioxidáns és öregedésgátló tulajdonságairól ismert, gazdag esszenciális zsírsavakban és magas E-vitamin tartalmával a bőr és haj egészségének támogatója.

Használata minden hajtípusra ajánlott.

Mindennapi hajmosásra alkalmas!

Az argánfa és argándió

A tövises, örökzöld argánfa (Argania Spinosa) hatalmas, akár 70 m átmérőjű lombja kicsi, zömök törzs felett magasodik. Ágai sokszor a földet súrolják. Dél-Nyugat Marokkó ősfája, vadon terem, telepítése más vidéken sehol nem sikerült. Itt azonban erdőt alkot, igen kemény, s nehéz fája, – amelyet nem véletlenül neveznek vasfának – az örökkévalóság nyugalmát sugallja. A termésének magjából kinyert argánolajat a marokkói asszonyok évtizedek óta használják szépségápolásra és gyulladáscsökkentésre. Gyógyították vele a bőrkiütésektől, karcolásoktól szenvedő gyermekeiket. Táplálták saját bőrüket, hogy üdeségét megőrizzék. Fényesítették hajukat, hogy erős és élettel teli maradjon.

Az argánfa gyógynövény. Húsos bogyója júliustól-szeptemberig érik. A termés közepén található a kemény argándió, amelyben lapul az argánmandula 1-3 db olajos magjával. A bogyót szárítják, majd a mandula alakú magot mai napig a bennszülött asszonyok törik fel az értékes fehér magbélért (kernel). A fehér kernel magokból hidegsajtolással nyerik ki a vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag argán olajat. 100 ml tiszta argánolaj kipréseléséhez megközelítőleg 9-10 kg argánmandulára van szükség. A nehéz munkával kinyert olajat Marokkó folyékony aranyának nevezik.

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455