China olaj 25 ml

Felső légutak meghűléses, megfázásos tüneteire. Emésztési rendellenesség, mint puffadás, gyomor-bélrendszer és az epeutak enyhe görcsös panaszai, irritabilis bél szindróma esetén.

Leírás

China olaj

Kiszerelés: 25 ml

A készítményt alkalmazhatja belsőlegesen és külsőlegesen az alábbiak szerint:

Belsőleg: emésztési rendellenesség mint puffadás, gyomor-bélrendszer és az epeutak enyhe görcsös panaszai, irritabilis bél szindróma (tápcsatorna mozgás zavara, amely hasi fájdalommal, hasmenéssel és székrekedéssel jár).

Bevételre vagy inhalációra: felső légutak meghűléses, megfázásos tüneteire.

Külsőleg: reumatikus tünetek, izomfájdalom és érzékeny bőrtípusnál a viszketés és csalánkiütés tüneteinek kezelésére.

Mikor nem javasolt a készítményt alkalmazni?

A China olaj nem alkalmazható mentol allergia, súlyos májkárosodás, epeutak elzáródása, epehólyag-gyulladás, valamint asztma bronchiale esetén, mert a bronchusok görcsét fokozhatja.

Alkalmazható-e a készítmény gyermekeknél is?

A készítmény alkalmazása csak 12 éven felüli gyermekeknek ajánlott.

Szedhető-e a készítmény más gyógyszerekkel?

Erre vonatkozóan nem áll rendelkezésre kellő tapasztalat. A készítmény savhiányos betegeknél (pl. aki H2—receptor blokkoló gyógyszert szed) nem szedhető.

Használható-e a készítmény terhesség és szoptatás ideje alatt?

Erre vonatkozóan rendelkezésre álló adatok nincsenek. Terhes és szoptatós anyák a készítmény alkalmazásáról kérjenek tanácsot szakembertől.

Milyen mennyiségben és milyen gyakran kell a készítményt alkalmazni?

Belsőleg: közepes napi adag 6-12 csepp, azaz naponta 2-3-szor 3-4 csepp.

Inhalálásra: naponta 2-3-szor 3-4 cseppet 300 ml forró vízbe tenni.

Külsőleg: Néhány cseppel az érintett bőrfelületet bedörzsölni.

Mikor és hogyan kell a China olajat alkalmazni?

– Felső légutak megfázásos megbetegedései: 3 cseppet forró vízbe tenni és csukott szemmel a gőzöket mélyen belélegezni (inhalálni) – kiegészítésként 2-3 cseppet forró vízbe téve kortyonként meginni, mellkast, nyakat és tarkót finoman bedörzsölni.

– Epeutak és a gyomor-bél traktus görcsei: 3-4 cseppet fél pohár meleg vízbe tenni és éhgyomorra meginni.

– Izomfájdalmak (myalgiák): néhány cseppel a fájdalmas helyeket bedörzsölni (masszírozni) és vattával vagy gyapjúkendővel melegen tartani.

– Idegfájdalomszerű (neuralgiaszerű) panaszok: néhány cseppel a homlokon, halántékon és tarkón jól bedörzsölni. Hideg vízzel történő ütögetés, paskolás fokozza a hatást.

– Bőrirritáció esetén: az érintett bőrfelületet néhány csepp készítménnyel bedörzsölni.

Milyen mellékhatások jelentkezhetnek a China olaj alkalmazásakor?

Belsőleg:Érzékeny személyeknél bevétel után gyomorégés előfordul, különösen gastro-oesophagialis reflux (gyomortartalom nyelőcsőbe történő visszafolyása) fennállásakor.

Külsőleges alkalmazásakor égő érzés és a bőr kipirosodása felléphet, ami vízzel történő alapos lemosás után elmúlik. Ritka esetben allergiás reakciót idézhet elő, ebben az esetben a kezelést abba kell hagyni és fel kell keresni az orvost! Ha olyan mellékhatásokat észlel magán, amelyek ebben a tájékoztatóban nem szerepelnek, kérjük, közölje orvosával vagy gyógyszerészével.

Mi a teendő, ha (szándékosan vagy véletlenül) túl nagy mennyiségben alkalmazta a China olajat?

Nagy mennyiségű készítmény bevételekor hasfájás, rosszullét és hányás léphet fel. Súlyos esetekben ezenkívül bódulatra, kábultságra, a szívműködés zavaraira és légszomjra lehet számítani. Az irodalomban leírtak olyan eseteket, amelyekben 8-9 g mentol (a borsos mentaolaj fő hatóanyaga) bevétele, ( amely megfelel 18 ml borsos mentaolajnak) csupán rosszullétet és hidegérzetet váltott ki. Különösen érzékeny személyeknél, már 2 g mentol is (megfelel kb. 1 teáskanálnyi borsos menta olajnak) mérgezéshez vezethet, ezért minden túladagolásnál értesíteni kell az orvost. Specifikus ellenszerek nem ismeretesek: tejet vagy alkoholos italokat semmi esetre sem szabad fogyasztani, mivel ezek fokozhatják az illóolajok felszívódását.

Gyakori inhaláláskor köhögés jelentkezhet, ami az inhalálás megszakítás után gyorsan megszűnik.

Mire kell ügyelni a készítmény szedése/alkalmazása során?

A készítmény alkalmazását kerülni kell sérült bőrfelületen. Vigyázni kell arra, hogy a készítmény szembe ne kerüljön. Külsőleges alkalmazása után alaposan kezet kell mosni.

Mennyi ideig alkalmazható a készítmény?

Korlátozás nincs, azonban ha a panaszok egy hétnél tovább fennállnak, vagy rendszeresen ismétlődnek, akkor keresse fel kezelőorvosát.

Összetétel

100 g készítmény 100 g borsos menta olajat (Menthae piperitae aetheroleum) tartalmaz.

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455