Chela-Ferr Szerves Vas kapszula forte 30 db

Kelátkötésű, szerves vas,amely serkenti a vérképződés folyamatát, megelőzve a vérszegénységet.

Leírás

Chela-Ferr Szerves Vas kapszula forte

Kiszerelés: 30 db

A szerves FERROCHEL szabadalom biztonságos és hatékony vaspótló készítményt hozott létre.

A szervetlen vaskészítményeknek – mint a vas-szulfát- alacsony a biológiai reakcióképessége és alkalmazásuk rendszerint nem kívánt mellékhatásokat okoz, mint például a gyomoridegesség és a hányinger. Ennek kiküszöbölését oldotta meg a FERROCELL szabadalom, melyhez egy sor egyedi tulajdonság is párosul.

A FERROCHEL (vas bis-glicinát kelát) egyedülálló tulajdonságokkal bír a vaskészítmények között

– Biztonságos alkalmazás, nem okoz irritációt.

– A felesleg nem raktározódik – tökéletes felszívódás (alacsony molekulasúlyú, a bélfalon könnyen felszívódó).

– Magas biohasznosulás.

– Nem lép kölcsönhatásba egyéb tápanyagokkal.

– Biztonságosabb, mint a tipikus vas-sók.

– Vegetáriánusok is fogyaszthatják.

A termék Kóser tanúsítvánnyal is rendelkezik.

B6-vitamin

Segíti a vasgazdálkodást a testben és részt vesz a vérképző folyamatokban, valamint fontos az idegrendszer és az immunrendszer működése szempontjából

B12-vitamin

Részt vesz a vörös vérsejtek képzésében, megelőzi a vérszegénységet és a folsavval együtt fontos szerepet játszik a sejtosztódásban

C-vitamin

Elősegíti a zöldségekben lévő nehezen asszimilálható ‘non-heme’ vas felszívódását, ami növeli az elem általános összmennyiségét a testben, és csontvelőhöz való disztribúcióját, ahol részt vesz a véralkotók termeléséhez.

Folsav

Szabályozza a sejtnövekedést és sejtműködést, hozzájárul a magzat megfelelő fejlődéséhez a méhben és serkenti a vérképződési folyamatokat.

Mit tapasztal, ha alacsony a vasszintje?

Először gyengeséget, fáradékonyságot, a tanulási készség csökkenését, a koncentráció zavarát, pszichés labilitást és csökkent immunitást. Kialakult anémia (vérszegénység) esetén szapora szívverést, nyugtalan alvást, légszomjat, látászavarokat, hasmenést, hányingert és szédülést. A kültakarót érintő speciális vashiányos tünetek: Szembetűnő az íny és a szemhéj, illetve a körömágyak vértelensége, sápadtság, körömtöredezés, a nyelv fájdalmassága (elsimult nyelv, nyelvégés, sebesedés, vérzékenység), gyulladás a száj sarkában, nyelési zavar, a láb és lábfej zsibbadása és bizsergése. A vas leginkább a vörös vérsejtek termelése miatt szükséges. A vashiány problémája különösen érinti a várandósokat, tinédzsereket és az idősebb korosztályt. Mivel vérvesztéssel a szervezet a vérrel együtt vasat is veszít, a nők vérében a vas szint gyakran alacsonyabb. A fogyókúrázók, a vegetáriánusok és a sportolók is hajlamosabbak vashiányra.

A szervetlen vaskészítményeknek, mint  a vas-szulfátok, alacsony bio-reakcióképessége van és tipikusan nagyobb lehetősége van melléhatások előfordulásának, mint a szerves FERROCELL vaskészítmény esetében.

Vérszegénység

A vérszegénységet leggyakrabban vashiány okozza, ami a szervezet vas- tartalékainak a kimerülése miatt lép fel. Vas hiányában a vér hemoglobinszintje csökken. Leginkább a menstruáló nők – különösen, akiknek havi vérzésük igen intenzív – hajlamosak arra, hogy vashiányos vérszegénység lépjen fel náluk. Ez a betegség azonban nők és férfiak esetében egyaránt kialakulhat idült vérzéssel járó betegségekben, például bélrendszeri vérzéskor (aranyér, vastagbélpolip, fekély, gyomor- vagy bélrák). Bélrendszeri vérzés gyakran jelentkezik aszpirin vagy más nem szteroid gyulladáscsökkentő (pl. ibuprofen) szedésekor. Bár nagyon sok tápanyag tartalmaz vasat, sokszor előfordul, hogy a vérszegénységet a nem kielégítő vasbevitel okozza. Ez különösen vegetáriánusoknál, terhes és szoptató anyáknál gyakori.

A vérszegénységet ritkább esetben B12-vitamin (ebben az esetben vészes vérszegénységnek hívják) vagy folsav hiánya is okozhatja. Mindkét tápanyag nélkülözhetetlen a vörösvérsejtek képződéséhez. A folsavhiányos vérszegénység ma már nem ritka, hátterében a bélflóra egyensúlyvesztése következtében kialakult felszívódási zavarok állnak. A rendszeresen alkoholt fogyasztók különösen érintettek. Az anémia más formái autoimmun betegségekhez lupus (bőrfarkas), reumatoid arthritis vagy például sarlósejtes anémia társulnak. Van, amikor a vörösvértestek szerkezete kóros, és hamarabb elpusztulnak. Mérgező vegyületek, gyógyszer mellékhatás, esetleg sugárzás is okozhat vérszegénységet.

Adagolás

Felhasználási javaslat: naponta 1 kapszula. 3 éves kortól ajánlható.

A minimumkúra 1 hónap, amit évente 2-szer ismételünk. A kúraidő diagnosztizált betegségnél 6 hónapra változik (pl.: vérszegénység).

Összetétel

Szerves vas 28 mg

Folsav 400 mcg

C-vitamin 40 mg

B6-vitamin 1,4 mg

B12-vitamin 2,5 mcg

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455