Boswellia Serrata

Kiemelkedő gyulladáscsökkentő hatása révén a Boswellia Serrata gyulladásos állapotok (belek, ízületek) megelőzésében és kiegészítő kezelésében is nagy segítség lehet.

Leírás

Boswellia Serrata

A tömjén egy középméretű, lágyszárú növény, amely legfeljebb 10 méter magasra nő meg.

A tömjénfa, azaz a boswellia kérgéből kivont gyantát hívjuk tömjénnek, amelyet eddig aromás illata miatt ismertünk. A tömjénfa hatóanyaga a boswellia sav.

A növényt már az ókorban is ismerték gyulladáscsökkentő hatásáról. Olyan ritka gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, mint egy nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszer. Hatását azonban más módon fejti ki, így nem irritálja a gyomornyálkahártyát, amely a szokásos gyulladáscsökkentő készítmények fő mellékhatása szokott lenni.

A tömjént távol keleten már ősidők óta használják gyógyító szerként, külsőleg és belsőleg is. A tömjén baktericid, fertőtlenítő, sebgyógyító, antireumatikus, feszültség- és görcsoldó hatású. Nemcsak hogy segít megszüntetni az ízületi gyulladást és a különböző duzzanatokat, de fájdalomcsillapító hatású is. Javítja a mozgást és támogatja az ízületi porcok regenerálódását. Használata ezért hathatós lehet arthrosis, arthritis, reuma, köszvény, ízületi merevség, krónikus ízületi gyulladások és hátfájás esetén.

A tömjén kivonat további gyógyhatásairól itt olvashatsz bővebben.

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455