Bodorrózsa

Bodorrózsa tea – virucid, bakteriális és gombás eredetű fertőzések, felső légúti, emésztő- és bélrendszeri gyulladások, immunerősítés.

Leírás

Bodorrózsa

Cistus Incanus, Pink Rock Rose

Az örökzöld cistus egy aromás illatú cserje, amely túlnyomórészt Görögországban őshonos.

A vadon termő gyógynövény alkalmazása egészen Kr. előtti 4. századig visszakövethető.

A gyantában gazdag levelei miatt egyrészt gyógyítja a sebeket, másrészt megszépíti a bőrt, és a szervezetet összességében egészségesen és fiatalon tartja. Már az ókori egyiptomiak is ismerték a jelentéktelen növény gyógyhatását. A belőle nyert gyantát drágán árulták, és parfümként használták fel. A görög szerzetesek a cistus erejét különféle egészségügyi zavarokra alkalmazták.

Vizsgálatok szerint a bodorrózsa tea hússzor erősebb antioxidatív potenciállal rendelkezik, mint a C- és az E-vitamin. Eddig a vörösbort és a zöld teát gondolták polifenolban a leggazdagabbnak. A zöld teában a bodorrózsa teához képest csak egyharmadnyi vitaminszerű anyag van jelen.

A polifenolok olyan csersavvegyületek, amelyek körülveszik és megkötik a baktériumokat, vírusokat és nehézfémeket, hogy azok ne tudjanak benyomulni a sejtekbe. A betegség enyhül vagy nem is tör ki. A cistusban található polifenolok így képesek a szív- és érrendszert stabilizálni, az immunrendszert erősíteni és a sejtanyagcserét védeni.

A bodorrózsa tea antibakteriális és antivirális hatású.

A baktériumok mellett a cistus leküzdi a gombákat és a vírusokat is, így a gyomor-bélbetegségeknek, a nemi betegségeknek, a köröm és a nyálkahártya megbetegedéseinek nincs esélyük.

Főleg influenzánál és megfázásoknál alkalmazzák. Nyákoldó hatású köhögésnél és hörghurutnál, semlegesíti a szabad gyököket, növeli az immunvédelmet, reumás betegségeknél gyulladáscsökkentő, serkenti az idegrendszert és salaktalanít.

Az egészségre gyakorolt bizonyítottan pozitív hatásain kívül a bodorrózsa tea jó szomjoltó és ízletes is.

Nyugodtan ihatjuk nagyobb mennyiségben is bármely napszakban, íze enyhén hasonlít a mézhez, a gyerekek is szeretni fogják.

Bodorrózsa tea elkészítése

1 liter vízzel forrázzunk le 1 evőkanál teafüvet, 5-10 percig hagyjuk állni. Egész napra elosztva fogyasszuk el ezt a mennyiséget.

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455