Bodorrózsa

Virucid, bakteriális és gombás eredetű fertőzések, felső légúti, emésztő- és bélrendszeri gyulladások, immunerősítés.

Leírás

Bodorrózsa

Mediterrán bodorrózsa, Hegyi rózsa (Cistus Creticus, Pink Rock Rose)

Borzas bodorrózsa, Bozontos bodorrózsa (Cistus Incanus)

“A bodorrózsák természetes élőhelye a Mediterráneum: a Földközi-tenger partvidéke és a szigetek (pl.: Ciprus, Görögország, Olaszország, Törökország), valamint Észak-Afrika (pl.: Marokkó). A mediterrán bodorrózsa angol elnevezése (rockrose) természetes élőhelyére is utal: a meredek, karsztos hegyoldalakon megkapaszkodva fejlődik, ezért is kaphatta hazánkban is népi elnevezését (hegyi rózsa).

Amint a fentebb említett kísérletek igazolják, a Cistus incanusCistus creticus és Cistus monspeliensis bodorrózsa-fajnál erős antivirális és antibakteriális hatást fedeztek fel. A növény az általunk ismert cserzőanyagok magas koncentrációjából adódó jelentős polifenol-tartalom megakadályozza a vírusok bejutását a sejtekbe, aminek következtében a növény gátolja a vírusok szaporodását.

A laboratóriumi kísérletek során eddig 733 kémiai összetevőt azonosítottak benne, ebből 397 terpént, 162 fenilpropanoidot, 24 szénhidrogént, 35 zsírsavat, 36 karbonilvegyületet, valamint 18 fitohormont. Ezenkívül a bodorrózsa kivonatát magas kalcium-, a magnézium-, cink- és a vastartalom jellemzi.

A bodorrózsa alkalmazását elsősorban felső légúti megbetegedések kezelésére ajánlják, vírusos, gombás és baktériumos fertőzések leküzdésében is támogatja a szervezetet, sőt olyan esetekben is jótékonyan és eredményesen hat, amikor a szervezetnek elhúzódó, szövődményekkel járó, rendkívül ellenálló fertőzésekkel kell szembenéznie.

Gyulladást okozó megbetegedések esetén stabilan védi a sejteket és szöveteket a károsodástól, mivel hatékonyan képes kiválasztani a toxinokat és további patogén anyagot a szervezetből.

A bodorrózsa szárított leveléből készült termékek (pl.: étrend-kiegészítők, tinktúrák, tea) a hagyományos népi gyógyászatban széles körben alkalmazott készítmények. Antioxidánsok tekintetében megelőzi a zöld teát és a frissen facsart citromlevet is, így eredményesen semlegesíti a szabadgyököket, valamint hatékonyan támogatja az emberi szervezet ellenálló-képességét, a sejtek anyagcsere-folyamatait, a szív- és érrendszer egészséges működését is. Az emésztőrendszerre gyakorolt további hatásait tekintve segít eltávolítani a nehézfémeket a szervezetből, segítve a méregtelenítési folyamatokat. Külső alkalmazását köröm- és bőrbetegségekre ajánlják (pl.: gombás fertőzés, ekcéma, akne), emellett a bőrbetegségekkel járó viszketést is enyhíti.

A bodorrózsa hatóanyagait tartalmazó termékek választ adhatnak napjaink egyik nagy kérdésére is: a humánpatogén vírusok és baktériumok egyre gyakoribb mutálódására, illetve a gyógykezelésekkel (antibiotikum) szemben kialakuló rezisztenciájukra.

Ilyen körülmények között a bodorrózsa talán megfelelő megoldást nyújthat egyes fertőző betegségek kezelésében is – például a koronavíruséban.  (Forrás: https://agroforum.hu/blog/haz-taj/covid-19-a-mediterran-bodorrozsa-lehet-az-egyik-megoldas-minden-amit-tudni-erdemes-a-novenyrol/)

Bodorrózsa tea elkészítése

Forrázatának elkészítésekor egy pohár teához 1-2 teáskanálnyit használjunk fel a szárított növényi alapanyagból, majd öntsük le 1,5-2 dl forró vízzel. Ne használjunk se fémkanalat, se fémszűrőt a készítés során!

A teát 2-5 percig hagyjuk ázni, ezt követően szűrjük le, és mézzel vagy ízesítés nélkül forrón fogyasszuk el.

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455