Biyovis Bio Maitake gomba etanolos és melegvizes kivonat 2 x 50 ml

Maitake etanolos és melegvizes frakciók

Leírás

Biyovis Bio Maitake gomba etanolos és melegvizes kivonat

Kiszerelés: 2 x 50 ml

A Maitake (Grifola frondosa) bokrosgombát nagyra becsülik azért a tulajdonságáért, hogy támogatja a szervezetet a normális működés visszaállításában, segíti az immunrendszer működését.
A biogomba kétféle kivonatolási (melegvizes és etanolos) eljárásának köszönhetően a hatóanyagok két különböző aspektusból közelítik meg a problémát, egyszerre.

Maitake olyan egyedi és különleges molekuláris összetétellel rendelkezik, ami csak erre a gombatípusra jellemző, melyek a következők:

– D frakció/ Immunmoduláns poliszacharidok: béta 1,6 és béta 1,3 glükán/

– X és ES frakció

– Ásványi anyagok: kálium, kalcium, magnézium

– Vitaminok: B2, B3, D-vitamin

A Maitake gazdag ásványi anyagokban (pl. kálium, kalcium, magnézium), vitaminokban (B2, B3, D-vitamin), valamint aminosavakban és rostokban.
A Maitake Biogomba legfontosabb összetevője a D frakció/ béta 1,6 és béta 1,3 glükán nevű poliszacharidok, melyek magas cukor tartalmú komplex szénhidrátok.
A másik két fontos összetevő felfedezője Harry Preuss professzor (Georgetown University Medical Center, Washington, DC), ezek az ún. X és ES frakció. (Forrás: Alternative Medicine Review, 2002. június, Noriko Kodama, Kiyoshi Komuta, Hiroaki Nanba)

Vizsgálatok szerint a Maitake gombában lévő hatóanyagok szabályozzák a vérnyomást, a vércukor- és inzulinszintet, a máj zsíranyagcseréjét, a koleszterin és triglicerid szintet.Zsírbontó hatása miatt előnyös lehet fogyókúra esetén is.

A Maitake biogomba hatóanyagainak legfontosabb funkciója azonban az immunrendszer erősítése. Poliszacharidként a béta glükán aktiválja a fehérvérsejteket, a makrofágokat, melyek elpusztíthatják azokat a mikroorganizmusokat, melyek a betegségek és rákos daganatok kialakulásáért felelősek.

A Maitake biogomba D frakciójának ráksejtekre gyakorolt pusztító hatását Japán kutatók bizonyították 1995-ben (Kobe Pharmaceutical University). Preuss, aki az X (vércukor csökkentő) és ES (vérnyomás csökkentő) frakciót felfedezte, egy olyan kutatást vezetett, melynek alap feltevése az volt, hogy olyan krónikus betegségek, mint a cukorbetegség, magas vérnyomás betegség és elhízás részben a glükóz/inzulin rendellenességnek köszönhetők. 1998-ban készült tanulmányában azt bizonyította, hogy a Maitake biogomba pozitív hatással van a glükóz/inzulin egyensúlyra, ezáltal segít megelőzni a felsorolt krónikus betegségeket. Egy 2002-es tanulmány (Georgetown University) azt találta, hogy a Maitake biogomba kivonat valóban képes növelni a glükóz/inzulin anyagcserét.

Ajánlott adagolás

Naponta felváltva (tehát egyik nap az etanolos, másik nap a meleg vizes oldatból) 3 × 1 ml-t, vízben vagy egyéb kiválasztott folyadékban feloldva étkezés előtt fél órával kell meginni. Az 1 ml az egy mokkáskanál mennyiségnek felel meg!

Fogyasztása nem javasolt: gyermekeknek, autoimmun betegségben szenvedőknek és terhes nőknek.
Folyamatos fogyasztása maximum 3 hónapig javasolt, ezt követően 1 hónap szünet.

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455