biopharma_beta_glukan_forte_kapszula_60_db

Biopharma Beta Glukan Forte kapszula 60 db

Béta Glükán C-vitaminnal és cinkkel.

Élesztőből nyert poliszacharidokban gazdag étrend-kiegészítő készítmény. Hatóanyagai hozzájárulhatnak az immunrendszer megfelelő működéséhez.

Termékleírás

Biopharma Beta Glukan Forte kapszula

Kiszerelés: 60 db

A Yestimun® béta-glükán szabadalmaztatott béta-glükán kinyerési technológiájának köszönhetően az élesztőből (Saccharomyces cerevisiae) magas, 85%-os koncentrációjú, tiszta béta-glükán 1,3/1,6 D állítható elő.

A C-vitamin és a cink hozzájárulnak az immunrendszer megfelelő működéséhez, valamint a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

A béta glükánról bővebben

A béta glükán (1-3/1-6 béta glükán) egy speciális szénhidrát komplex, mely bizonyos gombákban nagyobb mennyiségben megtalálható (pl. Maitake gomba). A béta glükánokat a kutatók évek óta nagyon alaposan vizsgálják, mivel a béta glükán közismerten jótékony hatással van az immunrendszerre.

A béta glükánok olyan poliszacharidok, amik egyféle cukorból (monoszacharidból) épülnek fel, ezért az egységes glükóz polimerek családjába tartoznak. Tehát a béta glükán nem egy molekula, hanem egy molekula család. A zab, a zöldárpa, a ganoderma rengeteget tartalmaz belőle (Green Magma, Liver Strenght).

A béta glükánokat az emberi emésztő rendszer enzimjei nem tudják lebontani, ezáltal azok helyben vagy felszívódva különböző élettani hatást tudnak kifejteni.

Mai tudásunk szerint a ráksejteket övező mucopoliszacharid köpeny (external coat) és a béta glükánok közt olyan kapcsolatok alakulhatnak ki, amik a ráksejtek osztódását akadályozzák, ugyanakkor az ép immunsejtek lyphocyták és fehérvérsejtek fagocitózisát, sejtpusztító hatását fokozzák.

A főként megfigyeléseken és tapasztalatokon alapuló medicina már évszázadokkal ezelőtt felfedezte a béta glükán jótékony tulajdonságait, az utóbbi évtizedekben pedig a molekula pontos szerkezete is kirajzolódott.

Szervezetünk elsődleges védekező mechanizmusát a természetes immunitás jelenti, ezek a sejtek képesek lehetnek a szervezetbe kerülő vírusok, baktériumok vagy a kialakuló rákos daganatok elpusztítására. Ezeket a bizonyos természetes ölősejteket és neutrofil granulocitákat képes a béta glükán mozgósítani. Laboratóriumi és állatkísérletekben a béta glükán tumorsejt pusztító hatása egyértelműen bebizonyosodott és egyre több eredmény utal arra, hogy emberekben kialakult daganatok esetében is hasznos lehet.

A modern rákkutatás egyes ága azokkal a vegyületekkel foglalkozik, melyek képesek bekapcsolni és erősíteni a szervezet természetes védelmi rendszerét, ezáltal a szervezet külső segítség révén maga képes elpusztítani a benne kialakult rosszindulatú sejteket. Ez szöges ellentétben áll azzal a megszokott módszerrel, mely arra koncentrál, hogy a daganat sejteket külső beavatkozással próbáljuk elpusztítani (sugárkezelés, kemoterápia) még olyan áron is, hogy közben magát a szervezetet is gyengítjük.

A béta glükán kiváló példája annak, hogyan segíthetjük szervezetünk védekezését teljesen természetes vegyületekkel.

A béta glükánnal végzett kutatások az 1940-es években indultak el, amikor felfedezték, hogy egy Európában igen jól ismert gyógyszer (Zymosan) mellékhatások nélkül erősíti az immunrendszer működését. Kb. 20 év múlva állapították meg, hogy ezt a tulajdonságát a benne található béta-1,3-D-glükánnak köszönheti. 1975-ben bőrrákos betegeket kezeltek béta glükán injekcióval, s a rák okozta károsodás 5 nap elteltével csökkenni kezdett.

Csak 1980-ban fedezték fel azt, hogy a béta glükán rendelkezik egy olyan receptorral, mely a makrofág sejtekhez képes kapcsolódni, s így bekapcsolni annak működését. Ezáltal a béta glükán nem csak a kórokozókkal szembeni védelemben játszik szerepet, hanem képes serkentetni a csontvelő működését is.

Vírusos és más betegségek széles területén, mint például az influenza, kiváló eredményekkel alkalmazható a béta-glükán az olajfa levél kivonattal együtt, ugyanis az olajfa levél kivonat másfél órán belül elöli a kórokozókat, míg a béta-glükán 24-48 óra alatt jut be a szervezetbe és utána fejti ki hosszú távú immunerősítő hatását.
A béta-glükán asztma esetén is alkalmazható. Az allergia összes fajtája nem más, mint a gyenge immunrendszerünk tünetei. Mivel a béta-glükán az immunrendszert erősíti, ezáltal csökkenhetnek a tünetek, legyen az orrfolyás, viszketés, asztma, fulladás vagy kiütés.

Adagolás

Napi 1-2 kapszula, evés előtt egy pohár vízzel. Ne lépje túl a javasolt napi adagot. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Összetétel

Yestimun ® Saccharomyces cerevisiae élesztő-béta-glükán (standardizált 85% béta-glükán 1,3/1,6 D tartalomra), kapszulahéj (zselatin), C-vitamin (L-aszkorbinsav), cink-citrát.

Hatóanyag-tartalom / kapszula

Beta glukan 1,3/1,6 D 170 mg

C-vitamin 30 mg

Cink 4,5 mg

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455