Bioextra Citromfű csepp 50 ml

Az Bioextra Citromfű csepp hozzájárulhat a nyugodtabb éjszakai alváshoz és a stressz oldásához.

A népi gyógyászatban a citromfű feltételezett idegerősítő, görcsoldó, emésztést serkentő, étvágyjavító, valamint vírusölő hatása miatt herpesz kezelésére is használják.

Leírás

Bioextra Citromfű csepp 

Kiszerelés: 50 ml

A Bioextra Citromfű csepp az orvosi citromfű (Melissae folium) vizes-alkoholos kivonata.

A citromfű a legrégebben használt gyógynövények egyike, kétezer éve többféle célra alkalmazzák. Elsősorban idegerősítő és nyugtató hatása ismert. Alvási zavarokra, kezdődő depresszióra, idegnyugtatásra, ideges eredetű szívpanaszokra használjuk. Serkenti a máj működését, emésztésjavító, puffadásgátló.

Citrál és citronellál tartalmú illóolajat, flavonoidokat, cseranyagokat, keserű anyagot, kávésavat tartalmaz.

A citromfű Dél-Európában, Kelet-Mediterránban honos, lágy szárú, 40-80 cm magas, az ajakosok – Lamiaceae családjába tartozó évelő növény. Szárai elágazók, levelei keresztben átellenesek, fogazott szélűek, kellemes illatúak. Termesztett növény, hazánkban helyenként kivadultan is előfordul korábbi termesztés eredményeként.

Adagolás

Napi 3 x 40 csepp vízben vagy italban elkeverve. Használat előtt felrázandó! Esetleges üledék kiválás a készítmény minőségét nem befolyásolja.

Figyelmeztetés

A készítmény alkoholt tartalmaz! 14 éven aluliak, terhes és szoptatós anyák nem fogyaszthatják! Gépjárművezetők, veszélyes helyen dolgozók csak e tevékenység végeztével szedhetik.

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455