Bioextra Cickafark cseppek 30 ml

A cickafarkfű a lehető legkedvezőbben befolyásolja a női medence szerveit. A menstruációs zavarokat megszüntetheti, a petefészek gyulladásnál hatásosan enyhítheti a fájdalmakat. Húgyúti bántalmaknál hatékony segítő.

Leírás

Bioextra Cickafark cseppek

Kiszerelés: 30 ml

A cickafarkfű (Achillea millefolium) a népi gyógyászatban a nők által leginkább közkedvelt gyógynövény.

A cickafarkfű olyan anyagokat tartalmaz, amelyek elállíthatják a vérzést, de fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő tulajdonságuk szintén hasznos a sebek kezelésénél. Emésztést elősegítő és enyhe nyugtató hatása, valamint menstruációknál való használata szintén említést érdemel.

A cickafarkfű számos olyan vegyületet tartalmaz, amelyeknek szerepe van a sebkezelésben. Közülük kettő – az achilletin és az achillein – segíti a véralvadást. Másoknak – az azulénnek, a kámfornak, a kamazulénnek, az eugenolnak – gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatásuk van, míg a tanninok, a terpineol és a cineol antiszeptikusak.
Sötétkék színű illóolajat, azulént tartalmaz (számos gyógynövény sötétkék színű, nyugtató, gyulladáscsökkentő anyaga), melyet kenőcsökhöz keverve égési sebek és különböző bőrgyógyászati folyamatok kezelésére alkalmas készítményeket nyerünk, melyeket például visszeres lábszárfekély terápiában is használnak.

Vérzéscsillapító hatású az emésztőrendszerben, de a menstruációs görcsök, vérzések esetében is. Az epehólyag és a máj működését elősegíti, a húgyúti, légzőszervi bántalmakat gyógyíthatja. A nőgyógyászati zavarok elleni teák nélkülözhetetlen szere, de a férfiak prosztataduzzanataira is gyógyító hatású. Vizelethajtó, tisztító tulajdonságú, a vérnyomáscsökkentésben, és a szervezet méregtelenítésében is hatásos.

Adagolás

Belsőleg 2×12 csepp, reggel és kora délután 1 dl vízben oldva.

Összetétel

Cickafark alkoholos oldata

Figyelem!

Magas vérnyomás esetén nem ajánlott!

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455