Biocom Vitamin D3 2000 IU tabletta 100 db

Biocom Vitamin D3 2000 IU tabletta K2-vitaminnal – az egészséges csontrendszer erősítéséhez és véralvadási folyamatok támogatásához.

 

Leírás

Biocom Vitamin D3 2000 IU tabletta

D3-vitamin K2-vitaminnal

Kiszerelés: 100 db

Zsírban oldódó, hővel szemben ellenálló, a szteroid hormonok családjába tartozó vitamin és aktív hormon, pontosabban: hormonszerű előanyag – a szervezet egyik legfontosabb hormonjának, az aktív D-hormonnak a termelődéséhez járul hozzá. Másik neve: kalciferol. Ultraibolya-sugárzás hatására a bőrben képződik koleszterin alapú előanyagokból.
D-vitamin hiányában a kórokozók elpusztításáért felelős T-sejtek nem lesznek képesek aktiválódni: ha „alvó” állapotban maradnak, ez azt is jelenti, hogy az idegen vírusokkal és baktériumokkal sem lesznek képesek megküzdeni.

A D-vitamin feladatai

– Elsődleges feladata, hogy a megfelelő kalcium- és foszforfelszívódást segítse a vékonybélben.

– Mivel fenntartja a kalcium egyensúlyát és növeli annak felszívódását, így a csontozat sűrűségét és a fogakat erősíti.

– Lecsökkenti az allergiás tüneteket okozó fehérjék szintjét és növeli az allergén anyagokkal kapcsolatos toleranciát.

– Számos jótékony immunológiai hatása mellett megelőzi a szívbetegségeket, csökkenti a cukorbetegség, a rák és a depresszió kockázatát.

– A D-vitamin hiánya nagy szerepet játszik a mellrák, vastagbélrák, végbél rák, prosztatarák és petefészekrák kialakulásában.

– Hiánya esetén a mellrák kialakulásának esélye növekszik, agresszívebb a tumornövekedés és rövidebb a túlélési idő.

– A vitamin mérsékli a sejtfalak áteresztő képességét, ami a rák esetén rendkívül fontos.

„Az elégtelen napozás és a táplálékkal történő hiányos bevitel következtében a világon  közel egymilliárd embernek, köztük a hazai lakosság egy részének is elégtelen a D-vitamin  ellátottsága. A kutatók D-vitamin-hiány epidémiáról beszélnek.”
Magyar Tudomány, a Magyar Tudományos Akadémia folyóirata

D-vitamin hiány

A magyarok több mint kétharmada szenved D-vitamin-hiányban szakemberek szerint. A magyar orvostársadalom példátlan összefogásának eredményeként született meg az a szakmai ajánlás, amely 2012-től a jelenleg ajánlott D-vitamin mennyiség közel tízszeresének bevitelét ajánlja felnőtt emberek számára a novembertől márciusig terjedő időszakban. Napi 200 NE-ről 1500-2 000 NE-re! Túlsúlyosak esetében ez az érték még magasabb; akár 3-4000 egység D-vitamin is indokolt lehet. A D-vitamin-hiány megszüntetésével a magyarok halandósága 7-10 százalékkal csökkenne, az átlagéletkor pedig 2-3 évvel nőne – hívta fel a figyelmet a Magyar Osteoporosis és Osteoarthrológiai Társaság a második D-vitamin nap alkalmából! A szükséges D-vitamin-érték elérése 26 százalékkal csökkentené a csípőtáji töréseket, 78 százalékkal a gyermekkorban kialakuló 1-es típusú cukorbetegséget, 35 százalékkal a rákos megbetegedéseket tizedével a kardiovaszkuláris megbetegedéseket és egyes számítások szerint akár 90 százalékkal kevesebben betegednének meg influenzában!

K-vitamin szerepe

A D-vitamin K-vitamin nélkül keveset ér. Mivel a nyugati táplálkozás a bélflórát is tönkreteszi, a kor előrehaladtával minden tápanyag felszívódása romlik, ezért e két vitamin gyakorlatilag túladagolhatatlan. Az utóbbi 15 év intenzív kutatásai azt jelzik, hogy nem csak a D-, hanem a K-vitamin hiányának is meghatározó szerepe van a különféle tumoros folyamatok kialakulásában.

A csontozat fenntartásában fontos, hogy az elöregedett csont lebomoljon, ezt az osteo­clast nevű sejtek végzik. Az osteocalcin kalciumkötő képességéhez K-vitaminra van szükség, míg az osteocalcin szintéziséhez D-vitamin kell. A kalcium és a kálium felszívódásának és beépülésének elősegítésével erősíti a csontokat. Segíti továbbá a máj méregtelenítő funkcióját, megakadályozza az erek elzáródását, védve ezáltal az ereket. A menstruáció alatti erős vérzés gátlásával a fájdalom és görcsök csökkentésében is segít. Súlyos műtéten átesett betegeknél védhet a belső vérzésekkel szemben. Nehezen gyógyuló sebek esetén is ajánlott.

Hiánya esetén a csontok ásványianyag-tartalma elégtelenné válik, így deformálódnak, elvesztik merevségüket, rugalmasságukat, könnyen törnek, nehezen gyógyulnak. Felnőtteknél meg is lágyulhatnak, izomgörcsök léphetnek fel. Kisgyermekeknél angolkór lehet a következmény.

– Influenza megelőzése

– Mell-, prosztata- és vastagbélrák elleni védelem, gyulladásos bélpanaszok enyhítése

– Csontritkulás (osteoporosis) kezelése

– Izomgyengeség, az izomtömeg megfogyatkozásának optimalizálása

– Szív- és érrendszeri panaszok javítása, szívelégtelenségek kezelése

– Magas vérnyomás csökkentése

– Érelmeszesedés, stroke gyógyítása

– Autoimmun betegségek kezelése

– Rheumatoid arthritis, angolkór gyógyítása

– Cukorbetegség, ingadozó cukor szint harmonizálása

– Magzati fejlődéshez

A Biocom Vitamin D3 2000 IU tabletta ajánlott adagolása

Napi 1000 NE-től rövid ideig (egy-két hét) akár napi 15 000 NE-ig. Tartósan a K2 vitaminnal együtt javasolt a lágy szervek meszesedésének kivédésére.

Összetétel

Hatóanyag-tartalom / tabletta

D3-vitamin 2000 IU

K2-vitamin (Mk7) 75 mcg

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455