Biocard Lisztérzékenységi teszt

Lisztérzékenység szűrésére, önellenőrzésére szolgáló lisztérzékenységi gyorsteszt – otthoni használatra.

Leírás

Biocard Lisztérzékenységi teszt

A lisztérzékenységet kimutató gyorsteszt 10 perc alatt segít a lisztérzékenység megítélésében, illetve segíti a már ismert lisztérzékenyek otthoni önellenőrzését.

Kiknek javasolt a teszt elvégzése?

– lisztérzékenyek diéta melletti önellenőrzésére félévente – évente

– lisztérzékenyek 1. fokú rokonainak szűrésére

A Biocard Celiac Disease a coeliakiára jellemző IgA autoanti-testek ujjbegyből vett vércseppből történő gyors, egyszerű és megbízható kimutatására szolgáló készlet.
A vizsgálatot végezze egy jól megvilágított helyen!

A teszt működési elve

A coeliakia súlyos, életre szóló emésztőszervi kórkép, mely számos tünetet okozhat, pl. hasmenést, puffadást, fogyást, alultápláltságot vagy bőrbetegséget (dermatitis herpetiformist). A betegség oka a kalászos gabonák, a búza, rozs és árpa glutén nevű fehérjéivel szembeni túlérzékenység és intolerancia. Gluténmentes diétával ezek a tünetek elkerülhetők.

A Biocard Celiac Disease otthon alkalmazható vizsgálati eljárás a coeliakiára jellemző transzglutamináz-ellenes IgA antitestek kimutatására ujjbegyből vett vérből.

A Biocard Celiac Disease teszt hasznos segítséget ad a coeliakia felismerésében, de a betegség fennállását, azaz a diagnózist a kezelés megkezdése előtt feltétlenül orvosnak kell megerősítenie!
Gluténmentes diéta mellett a coeliakiára jellemző IgA ellenanyagok szintje csökken, és körülbelül 6 hónap elteltével már nem mutathatók ki a vérből. Ezért a vizsgálat negatív eredményt adhat, ha Ön már gluténmentes diétát folytat. Ennélfogva a Biocard Celiac Disease teszt alkalmas a diéta hatásának ellenőrzésére is. Gluténmentes diétát csak orvosi utasításra kezdjen el!

A vizsgálat egy csepp (10 mikroliter), ujjbegyből vett vérből történik, és mintegy 5 percet vesz igénybe. A mintavétel gyakorlatilag fájdalmatlan.

A készlet tartalma

1 alumínium tasak, mely 1 teszt-kazettát + 1 cseppentőt tartalmaz
1 steril, automata lándzsa a vérvételhez
1 műanyag tartó 10 mikroliteres kapilláris üvegcsővel 1 alkoholos törlő a bőr fertőtlenítéséhez
1 műanyag cső 0,5 milliliter puffer oldattal
1 használati utasítás képekkel illusztrálva

A vizsgálat végrehajtása

Minden alkotórész legyen szobahőmérsékletű mielőtt elkezdi a vizsgálatot. A vérvétel előtt készítse elő az összes kelléket: az automatalándzsát, az alkoholos fertőtlenítőt és az üvegkapillárist.
Csavarja le a puffer oldatos cső tetejét!
Vegye ki az alumínium tasakból a tesztkazettát és a cseppentőt.
Tegye a tesztkazettát egy vízszintes, száraz felületre a tesztfelszínnel felfelé.

A kazettát az alumínium tasak felnyitása után kb. 10 percen belül fel kell használni!

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455