BetterYou B12-vitamin szájspray 25 ml

B12-vitamint tartalmazó szájspray: gyors és hatékony, szinte azonnali felszívódást biztosít a száj nyálkahártyáján keresztül. Kellemes, cukormentes, sárgabarack ízű.

Leírás

BetterYou B12-vitamin szájspray

Kiszerelés: 25 ml

A B12-vitamin egy vízben oldódó vitamin, amely nélkülözhetetlen a szervezet számára. A cyanocobalamin elnevezés onnan ered, hogy központi helyen cianidot és kobaltiont tartalmaz. A vitamin molekulájának közepére beépülő kobalt atom miatt másik gyakran használt elnevezése a kobalamin, vagy a ciano-kobalamin. Szintén többféle létezik belőle, ezeket összefoglaló néven kobalaminoknak nevezik.

Kulcsfontosságú szerepet játszik az agy és a központi idegrendszer működésében, valamint a vérképzés folyamatában. A DNS és RNS szintézis során társenzimként működik, így szerepe van a fehérje- és nitrogéntartalmú vegyületek anyagcseréjében, a vörösvérsejt normális képzésében.

Szerepe van továbbá a sejtek anyagcseréjében, részt vesz a nukleinsavak felépítésében; befolyásolja a szervezet fehérjeszintézisét, elősegíti az aminosavak fehérjékbe történő beépülését és fokozza ezek hasznosítását.

Szerepe van még az idegi ingerületek gyors átvitelét biztosító velőshüvely előállításában, az étvágy kiegyensúlyozásában, és az egészséges vörösvérsejtek termelésében. Megelőzi a vérszegénységet, serkenti a testnövekedést, védi az idegrendszert.

A B12-vitamin hiánytünetei

– ekcéma

– bőrgyulladás

– kimerültség

– emlékezetkiesés

– vérszegénység

– fájdalmas izmok

– ingerlékenység

(Forrás: https://biotechusa.hu/enciklopedia/b12-vitamin/)

Javasolt napi adag

Naponta 2-4 alkalommal fújjon kétszer a szájába, a nyelve alá.

Összetétel

Víz, nedvesítőszer: xilit, sárgabarack aroma, antioxidáns: citromsav (E330),  metilkobalamin  (B12)  tartósítószer: kálium-szorbát (E202), zöld tea kivonat (camellia sinensis leaf), króm( króm klorid).

Hatóanyag-tartalom / Napi adag / 4 fújás

Hatóanyag: Napi adagban
(4 fújás):
NRV*:
B12-vitamin (metilkobalamin) 1200 mcg 48 000%
Króm (króm klorid) 40 mcg 100%
Zöld tea kivonat (camellia sinensis) 0,5 mg N/A

*NRV= napi beviteli referenciaérték felnőttek számára.

Figyelmeztetés

Nagyobb mennyiség fogyasztása hashajtó hatású lehet.

OÉTI notifikációs szám: 14156/2014.

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455