Bálint cseppek Idegeimre mentek csepp 50 ml

Stresszoldás, feszültségoldás, hangulatváltozás, idegerősítés, álmatlanság, alvászavarok, fejfájás, idegi alapú gyomor- és bélbántalmak, ideges szívdobogás, ideges hányási inger és görcsök.

Leírás

Bálint cseppek Idegeimre mentek csepp

Kiszerelés: 50 ml

Az Idegeimre mentek csepp olyan gyógynövények komplex esszenciája (citromfű, macskagyökér, levendula), amely stressz enyhítésére nyújthat segítséget. A fellépő stresszállapotokban testi és szellemi enyhülést hozhat, összetett pozitív hatást gyakorolhat egy kiegyensúlyozottabb idegrendszer működéséhez.

A készítmény nem narkotikus hatású, ezért a hozzászokás veszélye nem áll fenn! Nem okoz tompulást és nem korlátozza a koncentráló képességet!

Bármilyen típusú gyógyszerrel együtt szedhető, velük kölcsönhatásba nem lép! Enyhe vízhajtó hatás előfordulhat. Gyerekeknek 7 éves kortól adható.

Citromfű (Melissa officinalis)

Egy közelmúltban végzett kísérletben 18 egészséges felnőtt önkéntes kapott standardizált citromfű kivonatot vagy placebót hét napon át. Azok, akik a 600 mg citromfüvet kapták, jelentős hangulatjavulásról, nyugalomról és megnövekedett éberségről számoltak be.

Bár kevés szigorú tudományos tanulmányt végeztek a citromfűvel, sok egészségügyi szakértő veti fel, hogy ez a fű üdvös lehet sokféle egészségügyi problémára, köztük az Alzheimer-szindrómára, figyelemhiányos hiperaktivításra, gyomorrontásra, emésztési gondokra, és álmatlanságra. A kísérleti laboratóriumi tanulmányok szintén felvetik, hogy a citromfűnek vannak antioxidáns tulajdonságai, de további tanulmányoknak kell megerősíteniük ezeket a feltételezéseket.

Szemerősítő, vizelet kiválasztást fokozó. A fűből vagy leveleiből készült tea nyugtató hatású múló idegbajnál és zavarnál. E főzet ajánlható továbbá elsősorban nőknél sápadtság, hipochondria, ideges szívdobogás, ideges hányási inger és görcsök jelentkezésénél, de  fej-, fog- és fülfájásnál is alkalmazható.

Levendula (Lavandula angustifolia)

Közismert a levendula fertőtlenítő, nyugtató, lazító, tulajdonsága stressz, fejfájás, levertség ellen is hatásos, sőt, a hangulatváltozások kiegyensúlyozására is beválhat. Oldja a feszültséget, élénkítő és serkentő hatása is van. Gyakran alkalmazzák nyugtalanság, alvászavarok, idegi alapú gyomor- és bélbántalmakra, és hozzájárulhat a felfrissülést hozó alváshoz.

Rendelkezik epetermelést fokozó, emésztést elősegítő, görcsoldó, szélhajtó, vizeletürítést elősegítő hatással.

Macskagyökér (Valeriana officinalis)

A macskagyökér valamennyi része egy nyugtató hatású vegyületcsoportot tartalmaz – a valepotriátokat. E vízben nem oldódó vegyületek koncentrációja a gyökérben a legmagasabb.

Egy kísérlet alapján azt állapították meg, hogy a gyógynövényt fogyasztók alvásukban jelentős javulást észleltek, s a szokásos reggeli kábultság is elmaradt. Használatának elhagyása nem jár elvonási tünetekkel. Egyes állatkísérletek azt mutatták, hogy a macskagyökér csökkenti a vérnyomást.

A macskagyökér főzet vagy alkoholos kivonat a vérszegény és ideges embereknél, – kiknek betegségük a szívműködés zavaraiban nyilvánul meg, – alacsonyabb pulzust és vérnyomás csökkenést idéz elő, amellett, hogy az idegek is teljesen megnyugodnak.

Ajánlott napi adag

Naponta 3×25 csepp étkezés előtt 1 dl vízben oldva. Alkalmazása kúraszerűen javasolt (1 kúra 3 hét).

Összetétel

Citromfű

Levendula

Macskagyökér

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455