Viszkető szemek? Orrdugulás? Az allergia tünetei talán az Ön számára sem ismeretlenek…

Bár a legtöbb embernél tüneteket okozó parlagfű csak nyár végétől virágzik, sokaknál a május-júniusi időszak sem múlik el az allergia tünetei nélkül.

A nyírfa és a nyárfa ilyenkor ontja magából azt a rengeteg apró pihét, melyeket látva egyesek gyönyörködnek, mások pedig könnyező szemmel bosszankodnak. Pedig csak közvetve tehetőek felelőssé az orrfolyásért, tüsszögésért és a szemviszketésért. Önmagukban ugyanis nem allergizálnak, csupán szállítják az allergia tüneteit kiváltó polleneket. A fűfélék (pl. csomós ebír, csenkesz, vadsóska, komócsin- és perjefélék) szezonja most tombol, és egészen július végéig kitart. Ráadásul pont ebben az időszakban virágoznak a gabonafélék is.

Ha éppen azok közé tartozunk, akiknél a fent említett pollenek okoznak tüneteket, ne keseredjünk el teljesen… sokat tehetünk azért, hogy ez az időszak kellemesebben teljen.

Cseréljük gyakrabban ágyneműhuzatunkat, mossunk többször hajat!

Ruháinkat ne a szabadban szárítsuk, mert rengeteg pollen tapadhat meg rajtuk!

Lehetőleg ne a reggeli órákban szellőztessük a lakást, mert akkor a legnagyobb a pollenkoncentráció!

Minél kevesebbet tartózkodjunk a szabadban, és főleg vihar utáni pár órában ne menjünk ki!

Porszívozzunk gyakrabban!

Lehetőleg kerüljük az alkoholt ebben az időszakban, főként a vörösbort, magas hisztamintartalma miatt, mely súlyosbíthatja tüneteinket!

Ezeken a praktikákon kívül enyhíthetjük a szemviszketést és szemszárazságot különböző szemcseppekkel, például az Avizor nedvesítő szemcseppel. Sodium Hyaluronátot tartalmaz, mely kiváló baktériumölő és fertőtlenítő hatással rendelkezik, ráadásul kontaktlencseviselők is használhatják.

Az allergiás rohamok csökkentésében nagy hasznunkra lehet a kalcium pezsgőtabletta.

Hogy szervezetünk ne gyengüljön le a fokozott megterhelésben, szedjünk C-vitamint!

Természetesen a fentiekre való odafigyelésen kívül mindenképpen keressük fel háziorvosunkat, akitől további tanácsokat és eligazítást kaphatunk!

 

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455